Türk Uçak Gemisi (TAC)

Başlatan baryshx, 17 Şubat 2024, 01:18:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alıntı yapılan: Alp - 03 Mart 2024, 00:38:57
1254 ü dolara çevirdiğimizde 300 çıkmaz ki 41.5 gibi birşey çıkar,
Ben mi yalnış düşünüyorum....
doğrudur bu saatte hesap hatası normal. doğru cevap yaklaşık 42.000.000 $ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ocak - 19 Şubat 2024, 17:51:07
Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Şubat 2024, 10:38:27
Alıntı yapılan: Ocak - 19 Şubat 2024, 03:59:17

Açık deniz görev grubumuz mu var? Kaç tane gemimiz Libya ötesine geçti?

iki fırkateyn + denizaltı + destek gemisi eşliğinde, Okyanuslarda git gel enaz 20000 mil.

Başka da bir şey demiyorum ve susuyorum.

Arkadaşlar 2012-2014 zamanı için konuşuyorum Afrika'yı Cebelitarık üzerinden Süveyş kanalını kullanmadan yolu uzatarak Somali ve g.afrikaya gitmişliğimiz var.

Aynı şekil Japonya'ya yolculuğumuz var

Aynı şekil üs olarak aklımda

Fas
Cubuti
Karaçi Pakistan

Gibi ülkelerde konaklayıp üslerinden yararlanabiliyoruz

Gerekirse Japonya ve avusturulya,Brezilya,Meksika,Malezya, Endonezya gibi ülkelerden üs buluruz merak etmeyin

Sayın Denizci

Aynı şeyleri söylüyoruz

Ada korvetiyle gittik geldik, NATO görevleri için de açık denize gidiyoruz, hatta Osmanlı zamanında da gidiyorduk.

Devletin sert gücünü göstermek ve menfaatlerini korumak amacıyla, bir uçak gemisi ve görev grubunu yüzdürmek pahalı bir iş.

Zaten 60000 tonaj, "ikmalsiz" bir şekilde uzun süre görev yapmak için seçilmiş bir tasarım, yoksa aynı sayıda uçak ve hava aracı taşıyan daha düşük tonajlı tasarımlar da var.

Yani kuvvet başka devletlerden üs kiralama gibi bir istek olmadan bu işi yapmak istiyor yani aynen ABD gibi, tabii bu demek değil ki farklı ülkelerde üslerimiz olmasın. Başka ülkelerde üslerimiz olması her açıdan bir avantajdır.

Söylediklerim yanlış anlaşılıyor.

Þu anda bu tasarımdaki gibi bir uçak gemisi ve uçakları ve arkasındaki görev grubunun yıllık maliyeti enaz 500 milyon USD.

Þu anda deniz kuvvetlerinin böyle bir bütçesi yok diyorum.

Devlet gelecek projeksiyonunda hesabını yapmış, şu anda kızağa konsa + tf-2000 muhribi inşaa süreci başlasa + paralelinde Denizci uçaklar geliştirilme işleri başlasa bile enaz 10 yıl diyorum.

Peki 10 yıl sonra ne olacak, "görece" Deniz kuvvetlerinin eksikleri tamamlanmış olacak ve böylece bütçeden böyle bir görev grubunu yüzdürmek için ödenek ayrilabilecek.

Ayrıca 10 yıl sonra GSMH 1.5 trilyon USD seviyesine çıkacak ve böylece Deniz kuvvetlerine böyle bir bütçe sürekli aktarılabilecek ve bunun devamında hak ve menfaatlerimizi gerektiğinde Gambot diplomasisi ile gerçekleştirebileceğiz ve böylece gittikçe etki alanımız genişleyecek.

Ama daha önce de dediğim gibi bu süre içinde eğer nükleer teknoloji elde edebilirsek Uçak gemisi yüzdürme masrafı, diğer kazanımlarla birlikte görece düşük olacaktır.

Aynen Çin ve Hindistan gibi ilk gemi Akaryakıt ile sonraki gemi Nükleer tahrik ile yapılacaktır.Bu süre zarfında Nükleer teknoloji edinilir diyorum.

Hatta, Çin uçak gemilerini Pasifikte yüzdürmeye başladığında veya mesela bir tanesini Afrika ülkelerinin limanlarına demir attığı zaman , ikinci gemiyi beklemeden ABD bize bu gemi için bile nükleer teknoloji transferi yapar diyorum.


Ben görev grubu ile birlikte 500 milyon USD hesap etmiştim.

Yine tekrar etmek gerekirse, Afrika'daki kazanımlarımizı korumak ve geliştirmek için uçak gemisi gerekiyor, en fazla 5 yıl sonra Hindistan ve Çin'in karşımızda kaba kuvvet kullandığını göreceğiz.

Þimdilerde işe koyulsak 10 yıl sonra envantere alırız tabii üzerindeki uçak konusu çözülürse. Mesajı Paylaş

Üzerinden kalkacak uçağın motoru dahil projesine şimdiden başlamak lazım...

Anca biter.. Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Denizci16 - 02 Mart 2024, 20:53:58
Arkadaşlar Sorunuza ben cevap vereyim

Uçak gemisi işleticek ekonomik güce sahip miyiz?

ABD 11 adet uçak gemisi

Yine ABD 11 adet 45 bin tonluk LHA kullanıyor ki bunlarda F35B sayesinde Uçak gemisi sayılır.(aklımda öyle kalmış

Yine buraya ABD'nim 30 üstü nükleer kapasiteli denizaltılarını ekleyelim(Bizde bu denli ve kapasiteli denizaltı yok)
Ki ABD nin 68 denizaltısı var,ki bunlanrın hepsi nükleer olması lazım buda demektir ki oldukça pahalı denizaltı alıp işletebiliyorlar

Yada bir ohio sınıfı denizaltı ne kadar bir reis sınıfı denizaltı ne kadar diye hesaplarsanız anlarsınız neyin ne olduğunu , belki onların iki tane ohio sınıfı denizaltısı belki bizim 14 denizaltımızın maliyeti.

Yine ABD ekonomisi 24 trilyon dolar

Bizim ekonomimiz 1 trilyon dolar ve biraz üzeri

Bu kıyaslamayı yaparsanız

Bizim bir adet gerald Ford işletme hakkımızın ve kapasitemizi olduğunu anlarsınız.

Matematiksel olarak bu gücümüzün olduğunu görürsünüz çünkü elindeki nükleer denizaltı gücü yerine daha fazla uçak gemisi de isletebilirdi ABD.

Yani işletebilcez mi diye korkmayın.

Þunu okursanız her 1 trilyon dolar bütçesi olan devletin uçak gemisini işletebilceğini anlarsınız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: selcukkocak78 - 03 Mart 2024, 00:50:29
Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 03 Mart 2024, 00:21:57
Alıntı yapılan: selcukkocak78 - 03 Mart 2024, 00:05:12
İÞLETME MALİYETİ YILLIK
700 personel yıllık ortalama maaşları 60.000 x 700 x 12:  504.000.000 tl
1 yılda ortalama yakıt harcamaları (gemi+ uçakların):       600.000.000 tl  ( tahmini)
mühimmat harcamaları ve yedek parça giderleri:              100.000.000 tl  ( tahmini)
yıllık bakım giderleri                                                         50.000.000 tl  ( tahmini)
toplam:                                                                     1.254.000.000 tl

uçak gemimizin yaklaşık yıllık işletme maliyeti  tahminim bu.dolar bazında 300.000.000 $

Uçak gemisini 700 binbaşı komuta ediyor herhalde ?

40.000 tl maaş alan personelin sgk gibi giderleriyle devlete yaklaşık maliyeti 60-65.000 tl tutuyor

Sabit 40 bin maaş demek doğru kapıya çıkarmaz. Öyle bir gemide astçavuşta olacak, asteğmen de, uzman çavuşta, sözleşmeli erde belki yükümlü er bile olacak geri hizmette. Hepsinin maaşları farklı.
Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Sonuç olarak ne ücreti çıkardınız

Uçak gemimize😁 Mesajı Paylaş

Her şu kadar trilyon dolar Gdp için bir uçak gemisi isletebiliriz mantığı çok yanlış.
Tayland'i örnek alırsak; 1996 yılında Ispanya'dan uçak gemisi almışlar. Tamam görece ufak bir gemi ama uçak gemisi. Koruyucu gurubu vs var. O tarihte 183 milyar gdp si varmış. Bu gün 500 milyar gdp si var.
Önemli olan gerekliliği. 2 Okyanusa açık bir ülke. Bir tarafında Hindistan, bir tarafında Çin. Kendisini bir ölçüde koruyabilme derdinde.

Önemli olan 10-15 sene sonra bizim böyle bir kuvvet carpanina olacak gereksinimimiz ne olacak? Onu iyi hesaplayabilmek. Halkının yarısı açlık sınırında bir ülke olarak mı kalacağız, yoksa ekonomimiz ve gelir dağılımımız Avrupalı ülkeler seviyesinde mi olacak?
Kıçı kırık diye düşündüğümüz Yunan daki asgari ücret ve emekli maaşlarına hala gıpta ile mi bakacak emeklilerimiz ve çalışanlarımız?

Bu arada, hakikaten denizaşırı noktalarda Türkiye'nin haklarını savunmamız gerekecek durumda mı olacağız? Bunu iyi tartıp ona göre karar vermemiz gerekir.

Tabii ki şunu da unutmamak lazım ; böyle bir projeye hazırlanıp çalışmak dahi bize büyük katkıda bulunacaktır. Mesajı Paylaş

Sn Yaşar Tayland pek örnek olarak gösterilemez çünkü ućak gemisi vardı ama üstünde uçak yoktu diye hatırlıyorum.arasıra seyir ederdi ve helikopter kullanırdı.


Gdp örneği yanlış değil çünkü ABD donanması ve niteliği ile kıyaslarsanız ,Aynı şekil ABD gdp si ile kendi gdp'nizi kıyaslarsanız neye gücünüz yetip neye gücünüz yetmediğinizi anlarsınız..Bu bakımdan örnek verdim.

Bizim fakirliğmizin altında birçok neden var,gelir dağılımı adaletsizliği ve birçok konuda dışa bağımlı olma,ihracatı ithalata bağımlı olma,ucuz işçi gücü olarak kullanılma bu liste uzar gider.Ama dediğiniz doğru halk açlık sınırının altında iken bizim uçak gemisi ne kadar mantıklı evet uçak gemimiz olur fakat halkım hindistan halkından farkı olmaz doğru noktaya parmak bastınız Teşekkür ederim.

Libya konusu bizim Uçak gemisi için ne kadar gerekli olduğunu gösterdi.zamanında olsaydı belki Kaddafi devrilmezdi,fransızlara yedirmezdik yada şu anki hükümet karşısında olan hafteri tamamen yok ederdik.ordaki inşaat firmalarımıza yanlış hatırlamıyorsam libyanının 10 milyar dolar borcu var istikrarsız durumda bunu ödeyemiyorlar.Birde şuna Afrika'yı ekledik,Acaba Asya-pasifik kavgasına dahil olmak istiyor muyuz? Bunuda sormak lazım Mesajı Paylaş

Diyanet başkanlığının senelik bütçesi 3 Milyar dolar bu sene. Msb bütçesinin senelik yüzde 1 artması bile uçak gemisini yüzdürmeye yeter. Kaldı ki hala gsyh'mizin savunma bütçesine oranın da nato ortalamasının altındayız. Maliyeti biraz kafaya takmamak lazım bence. Kaldı ki hem gemi hem içindekilere giden paranın ciddi kısmı hem kurumlar vergisi hemde mühendise, teknisyene ödenen paradan gelir vergisi olarak devlete dönecek. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


Alıntı yapılan: BATTLESTAR - 03 Mart 2024, 10:38:15
Diyanet başkanlığının senelik bütçesi 3 Milyar dolar bu sene. Msb bütçesinin senelik yüzde 1 artması bile uçak gemisini yüzdürmeye yeter. Kaldı ki hala gsyh'mizin savunma bütçesine oranın da nato ortalamasının altındayız. Maliyeti biraz kafaya takmamak lazım bence. Kaldı ki hem gemi hem içindekilere giden paranın ciddi kısmı hem kurumlar vergisi hemde mühendise, teknisyene ödenen paradan gelir vergisi olarak devlete dönecek.
+1 Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz