Türk Uçak Gemisi (TAC)

Başlatan baryshx, 17 Şubat 2024, 01:18:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Somali'de er geç darbe olacak laikler iktidara gelecek bizi şutlayacaklar Somali den. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 19 Şubat 2024, 11:27:43
Benim bir projem var arkadaşlar ama elimizi çabuk tutmamız lazım. Bütün okyanusları vatanseverlikle taradım bir yer buldum burası en yakın karaya 400 deniz mili uzakta hiç bir ülkenin münhasır ekonomik bölgesi içinde olmayan okyanusta bir sığ bölge. Buraya gemiler ile dolgu yığıp kendimize bir ada üreteceğiz. 3 km çapında bir alanın sığlığı 20 -60 metre kadar. BM lerde sorun çıkarsa çamura yatıcaz bu bizim yaşamsal mecburiyetimiz diyeceğiz Çin yaptı aynısını. Uydularımızı fırlatmak için ekvatora yakın bir fırlatma alanına ihtiyacımız var diyeceğiz yaşamsal sebepte bu. Bir özel maksat gemi gurubu yakın cevreden kayaları dolgu malzemeyi denizden alıp buraya yığabilir 500 m2 ada ortaya çıktıktan soran ilk üstlenmeyi yaparız gerisini de önümüzdeki yüzlerce yılda büyütürüz lazım oldukça. Altı üstü apartmanınız boyunda kaya taşınacak su üstüne ulaşmak için



SYÞELLER kıta sahanlığı veya karasularına ait değilse olur fakat dolgudan ziyade çelik kazıklar çakıp aralarını saçla kapatır havuz gibi yaptıktan sonra suyu boşaltırsak ondan sonra bina gibi yükseltiriz hatta altt taraflarda camlı odalar yapılırsa altta süper otel veya yerleşim bölgesi olur her türlü ihtiyacı görür.... Mesajı Paylaş

Aydın bey işi füzyonla çözmede ne yaparsan yap lütfen Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

#83
Alıntı yapılan: putty - 19 Şubat 2024, 12:05:56
Aydın bey işi füzyonla çözmede ne yaparsan yap lütfen

Bu adanın en başta enerji ihtiyacını nasıl karşılamayı düşünüyorsunuz.
Rüzgar,güneş veya deniz dalgası enerjisi demeyin... Mesajı Paylaş

Erke dönergeci ile tabi ki azizim. Hem soğuması icin tuzlu ve buzlu okyanus suyundan daha iyisi mi var. Yanlız ağırlık merkezi suyun altında kalacak yerlesmeli. Eğer öyle olmazsa oluşturacağı vibrasyon hoş bir duygu yaratsa da ile kazıklara zarar vereceğinden tercih edilmeyebilir.

Mesajı Paylaş

Sabah adaya otel yapilmisti? O silinmis. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 19 Şubat 2024, 11:49:34
Somali'de er geç darbe olacak laikler iktidara gelecek bizi şutlayacaklar Somali den.

Sen öyle zannet. Zamanında şöyle bir üçgen vardı. Arap medyasına da düşmüştü. Bunun sevakin kısmı sekteye uğradı. iki üs duruyor.



Diğer taraftan Afrika da ciddi ve farklı yatırımlarımız var. 100 yıllık tarım arazileri kiralıyoruz. Bu konuda Çinin en ciddi rakibiyiz.  Bangladeş ve Cezayir ile askeri ilişkilerimiz ilerledi. Uçak gemisini bu günü hesap edip düşünmemek lazım.  Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Alıntı yapılan: OKÇULAR - 19 Şubat 2024, 16:22:54
Alıntı yapılan: putty - 19 Şubat 2024, 11:49:34
Somali'de er geç darbe olacak laikler iktidara gelecek bizi şutlayacaklar Somali den.

Sen öyle zannet. Zamanında şöyle bir üçgen vardı. Arap medyasına da düşmüştü. Bunun sevakin kısmı sekteye uğradı. iki üs duruyor.



Diğer taraftan Afrika da ciddi ve farklı yatırımlarımız var. 100 yıllık tarım arazileri kiralıyoruz. Bu konuda Çinin en ciddi rakibiyiz.  Bangladeş ve Cezayir ile askeri ilişkilerimiz ilerledi. Uçak gemisini bu günü hesap edip düşünmemek lazım.
Mogadişu'dan da Aden körfezi ve Kızıldeniz'e müdahale edebilirsin.

Sevakin'in durumu daha belirsiz, ileride farklı şeyler olacaktır Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 19 Şubat 2024, 10:38:27
Alıntı yapılan: Ocak - 19 Şubat 2024, 03:59:17

Açık deniz görev grubumuz mu var? Kaç tane gemimiz Libya ötesine geçti?

iki fırkateyn + denizaltı + destek gemisi eşliğinde, Okyanuslarda git gel enaz 20000 mil.

Başka da bir şey demiyorum ve susuyorum.

Arkadaşlar 2012-2014 zamanı için konuşuyorum Afrika'yı Cebelitarık üzerinden Süveyş kanalını kullanmadan yolu uzatarak Somali ve g.afrikaya gitmişliğimiz var.

Aynı şekil Japonya'ya yolculuğumuz var

Aynı şekil üs olarak aklımda

Fas
Cubuti
Karaçi Pakistan

Gibi ülkelerde konaklayıp üslerinden yararlanabiliyoruz

Gerekirse Japonya ve avusturulya,Brezilya,Meksika,Malezya, Endonezya gibi ülkelerden üs buluruz merak etmeyin

Sayın Denizci

Aynı şeyleri söylüyoruz

Ada korvetiyle gittik geldik, NATO görevleri için de açık denize gidiyoruz, hatta Osmanlı zamanında da gidiyorduk.

Devletin sert gücünü göstermek ve menfaatlerini korumak amacıyla, bir uçak gemisi ve görev grubunu yüzdürmek pahalı bir iş.

Zaten 60000 tonaj, "ikmalsiz" bir şekilde uzun süre görev yapmak için seçilmiş bir tasarım, yoksa aynı sayıda uçak ve hava aracı taşıyan daha düşük tonajlı tasarımlar da var.

Yani kuvvet başka devletlerden üs kiralama gibi bir istek olmadan bu işi yapmak istiyor yani aynen ABD gibi, tabii bu demek değil ki farklı ülkelerde üslerimiz olmasın. Başka ülkelerde üslerimiz olması her açıdan bir avantajdır.

Söylediklerim yanlış anlaşılıyor.

Þu anda bu tasarımdaki gibi bir uçak gemisi ve uçakları ve arkasındaki görev grubunun yıllık maliyeti enaz 500 milyon USD.

Þu anda deniz kuvvetlerinin böyle bir bütçesi yok diyorum.

Devlet gelecek projeksiyonunda hesabını yapmış, şu anda kızağa konsa + tf-2000 muhribi inşaa süreci başlasa + paralelinde Denizci uçaklar geliştirilme işleri başlasa bile enaz 10 yıl diyorum.

Peki 10 yıl sonra ne olacak, "görece" Deniz kuvvetlerinin eksikleri tamamlanmış olacak ve böylece bütçeden böyle bir görev grubunu yüzdürmek için ödenek ayrilabilecek.

Ayrıca 10 yıl sonra GSMH 1.5 trilyon USD seviyesine çıkacak ve böylece Deniz kuvvetlerine böyle bir bütçe sürekli aktarılabilecek ve bunun devamında hak ve menfaatlerimizi gerektiğinde Gambot diplomasisi ile gerçekleştirebileceğiz ve böylece gittikçe etki alanımız genişleyecek.

Ama daha önce de dediğim gibi bu süre içinde eğer nükleer teknoloji elde edebilirsek Uçak gemisi yüzdürme masrafı, diğer kazanımlarla birlikte görece düşük olacaktır.

Aynen Çin ve Hindistan gibi ilk gemi Akaryakıt ile sonraki gemi Nükleer tahrik ile yapılacaktır.Bu süre zarfında Nükleer teknoloji edinilir diyorum.

Hatta, Çin uçak gemilerini Pasifikte yüzdürmeye başladığında veya mesela bir tanesini Afrika ülkelerinin limanlarına demir attığı zaman , ikinci gemiyi beklemeden ABD bize bu gemi için bile nükleer teknoloji transferi yapar diyorum.



de hazır edecek ve diğer eksiklikleri de tamamlayacak



Mesajı Paylaş

#89
Zaten birçok konuda aynı noktaya varıyoruz sn Ocak

Biz bugün Uçak gemisi işine girdik emin olun bu süreç 10 senelik bir süre zarfı..

Belki 1-2 yıl sonra kendi nükleer reaktörümüzü konuşucaz bu alanda hangi aşamadayız bilmiyoruz çünkü denizaltılar için nükleer reaktörler dillendirilir oldu..

Bekleyim ve gôrelim Uçak gemisi tam zamanında devreye girdi tam zamanında alınmış karar

Ben her zaman derim

1 adet 40-50 uçaklık 60-80 bin ton arası uçak gemisi
2 adet 20-30 uçaklık 35-45 bin ton arası siha-uçak gemisi

Bu üç gemi ile donanma çağ atlar. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz