Türk Uçak Gemisi (TAC)

Başlatan baryshx, 17 Şubat 2024, 01:18:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi uygulanabilirliğini ve gerekli faydayı alıp alamayacağımızı sizlere sormak isterim;

Þimdi biz uçak gemisini tıpkı denizaltılar gibi elektrikli yapsak ,gemiye baya büyük ve fazla sayıda batarya yüklesek ki bunda lithium-ion batarya öneriyorum burda bir açıklık getireyim lithium-ion batarya tehlikeli olur diyebilirsiniz bende buna karşılık uçak gemileri birçok bölümden oluştuğunu bu bölümün absorbe ve izole edilebilir olduğunu düşünüyorum desem çünkü bkz ABD uçak gemileri ne kadar torpido atarsanız atın batmıyor delinsede ,yangın çıksada çünkü çok bölmeli.maksat elektrikli motor ile daha yüksek motor gücü alabilme ihtimalinin olması.

Bu elektrik motorları ise gaztürbin motorlar ile şarj edicez birnevi jeneratör gibi kullanıcaz.

Ne düşünürsünüz uygulanabilirliği var mı? Etkili olur mu? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Şubat 2024, 05:43:50
Arkadaşlar aklıma bir fikir geldi uygulanabilirliğini ve gerekli faydayı alıp alamayacağımızı sizlere sormak isterim;

Þimdi biz uçak gemisini tıpkı denizaltılar gibi elektrikli yapsak ,gemiye baya büyük ve fazla sayıda batarya yüklesek ki bunda lithium-ion batarya öneriyorum burda bir açıklık getireyim lithium-ion batarya tehlikeli olur diyebilirsiniz bende buna karşılık uçak gemileri birçok bölümden oluştuğunu bu bölümün absorbe ve izole edilebilir olduğunu düşünüyorum desem çünkü bkz ABD uçak gemileri ne kadar torpido atarsanız atın batmıyor delinsede ,yangın çıksada çünkü çok bölmeli.maksat elektrikli motor ile daha yüksek motor gücü alabilme ihtimalinin olması.

Bu elektrik motorları ise gaztürbin motorlar ile şarj edicez birnevi jeneratör gibi kullanıcaz.

Ne düşünürsünüz uygulanabilirliği var mı? Etkili olur mu?

Batmayacagini nereden biliyorsunuz? Daha önce böyle bir olay oldu mu ki? Mesajı Paylaş

Gaz türbinle neden pilleri dolduracaksın ki direk pervaneyi çalıştır daha verimli olur o kadar pilede gerek kalmaz. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: Bolubeyi - 21 Şubat 2024, 15:21:48

Batmayacagini nereden biliyorsunuz? Daha önce böyle bir olay oldu mu ki?

Amerikalılar eski uçak gemisini envanterde çıkardıklarında hedef gemisi yaparlar batırmaları bir hafta yada bir ayı bulur ...

Bu meşhur hikayeyi duymuşsunuzdur. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: putty - 21 Şubat 2024, 15:30:52
Gaz türbinle neden pilleri dolduracaksın ki direk pervaneyi çalıştır daha verimli olur o kadar pilede gerek kalmaz.

Elektrikli motorlar ile daha güçlü itki alınabilceği için

Normalde bizim ućak gemisin eşdeğeri olan kuznetsov toplamda 200.000 bg gücüne sahip bu güçle 30 knot hız yapabiliyor..

Biz ise 25 knot istiyoruz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 21 Şubat 2024, 15:33:26
Alıntı yapılan: Bolubeyi - 21 Şubat 2024, 15:21:48

Batmayacagini nereden biliyorsunuz? Daha önce böyle bir olay oldu mu ki?

Amerikalılar eski uçak gemisini envanterde çıkardıklarında hedef gemisi yaparlar batırmaları bir hafta yada bir ayı bulur ...

Bu meşhur hikayeyi duymuşsunuzdur.

Dediğiniz gibi hikaye olabilir Uss oriskany var resif yapmak için batırılan ama atisla batırılan bilmiyorum. Mesajı Paylaş

Tf-2000'in Fırkateyn olarak nitelendirilmesi beni farklı düşüncelere gark etti.

Þu an en akla mantığa yatkın olan geminin biraz küçülmesi ve vls sayısının artması yönünde benim nazarımda.

Sonuçta bu gemiler filo liderliği yapacak. Okyanuslarda uçak gemisine eskortluk yapması için görevlenecek. Ada sınıfı gibi gemilerden böyle bir filoda bulunmasını bekleyemezsiniz. Muhtemelen hava savunma yaptığı gibi gelişmiş ve devasa bir karina monteli sonar ve aktif/pasif çekili sonar buna ek çift helikopterle dsh görevide yapacaklar. Bu durumda vl-asroc veya yerli karşılığı bir mühimmat taşımasıda gerekecek. Bu yüzden ek vls şart. Belki gelecekte vls'lerden quadpack kamikaze drone atılacak. Bunları düşünmek gerek. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;

Bizim uçak gemisinin en yakın benzeri şu olur buraya yazıyorum. Reis in önüne alternatif çizimleri çıkartacaklar tercihi ona bırakacaklar. Oda "dünyanın en büyüğü olsun" diyecek.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz