Almanya Haberleri

Başlatan putty, 15 Nisan 2024, 22:06:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ben Alman endustrisinin veya ekonomisinin Zavalli  hallere dustugunu dusunenlerden degilim.

Alman Otomotif endustrisi bir takim yeniliklerin adaptasyonunda ve bu yenilikleri  argesinde sair rekiplerine gore geri kalmis olabilir. Ancak bu ne Almanyanin endustrisinin veya ekonomisinin Zavalli oldugunu gosterdigini dusunmuyorum.

Oncelikle Alman endustrisi oyle ufacik yalpalamalardan fazla etkilenecegini dusunmuyorum cunku Almanya da insan gucu kaliteli oldugu gibi, sitemetik calisma tecrubesi ve oldukca iyi bir altyapiya ve finansal guce  sahiptirler. Butun bunlari alt alta koydugumuzda ben Zavalli tanimini dogru bulmuyorum. Bir Alman otomotif firmasinin bircok fabrikasindan birisini baska bir ulkeye tasima karari almasi da pek bir sey ifade etmez cunku rakip otomotif firmalarinin tumu zaten benzer uygulamalari yapmaktalar. 

Sakin Alman aski ile yani tutustugumu sanmayin  ama bir gercek var Almanya Zavalli ise artik kendi ulkemizin Ekonomisi ve Endustrisinin haline bakarak artik tanimlamayi yapmayi sizlere birakiyorum.
Mesajı Paylaş

Metin deniz kuruyor Alman'ın yapacak bir şeyi yok bu Almanlar ile alakalı bir kabahatten olmayacak küresel değişim bunu dayatacak. Bir çare olsa Almanlar bunu kesinlikle başarırdı bende Alman aklına emeğine disiplinine saygı duyuyorum. Ben bu yüzden zavallı Almanya diyorum göz göre göre felakete yürüyorlar kendileride bu kaçınılmaz geleceği görüyorlar deli gibi panikle çare bulmaya uğraşıyorlar ama bir yol yok ne çare.

Almanya Hollanda gibi Belçika gibi olsa biraz küçülür yeni dünya gerçeklerine kendini uyarlar refahı gerekirse biraz düşse de kendini kurtarır ama 90 milyon nüfus parametreler biraz bozulsun baş edilmez krizlerle karşı karşıya kalır vallahi billahi yemeye ekmek bulamaz bahçede patates eker domuz beslerler.  Daha beteri 120 milyonluk Japonya da olacak.

Bu Alman ekonomisi treemap i. Burada tek başına bile otomotivin baskınlığı görülüyor buna diğer sektörleri makine üretimi makine ekipmanı üretimi metalurji üretimi test cihazları üretimi hatta kimya üretimi gibi alanlarıda eklemek gerek aslında onlarda dolaylı olarak bu sektörden kalkınan sektörler. Bunuda çıkarttıktan sonra bu sektörlerin kazandırdığı refahın bu ülkeye mesela bisküvi üretimine olan etkisinide hesap etme klazım 90 milyon zengine bisküvi üretmek ile daha az refaha üretmek aynı şey değil.

Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Malın satışı için kendi nüfusu da önemli. En kötü ihtimalle Çin araclarina vergi yükü bindirir kendi formalarina subvnsiyon yapar; global pazarda rekabet edemese bile kendi ülkende satabiliyor olman gerekir. 7-8 milyonluk İsveç Volvosu bunu yapamazdı ve ileriyi görüp Çinlilere satildi diye düşünüyorum. Avrupada marka sayısının azalacagini birlesmelerin olacagini ve az önce bahsettigim sistemin AB icinde kurulabilecegini düşünüyorum. Belki de bu kadar globallesme ve serbest pazar masali bitsin diyebilirler. Tabi bu işin ustası degilim yanilma payim cok yuksek. Mesajı Paylaş

Avrupa Almanya sınırını sıkı tutsa da dışarıya eskisi kadar araba ihraç edemeyecek ki asıl sorun Almanya nın ithalatı değil ihracatının tehlikede olması. Mesajı Paylaş

Almanya'nın çöküş haberleri yağıyor maşallah

Mesajı Paylaş

Güzel haber yağıyo maşallah

Mesajı Paylaş

Yine alakasız bir kare argüman ile koskoca mevzuyu çürütmeye kalkıyorsun Denizci. Söyleyince kızıyorsun ama aslında oturup ne anlattığımı bir düşün. ChatGPT deki o uyarıyı anlamaya çalış senin bu hayatında bir sorun sadece bu forumla alakalı değil tüm yaşamını ilgilendiriyor hiç kuşkusuz. Ana konu yerine tali konunun bir alakasız yerinden golü çakmaya çalışıyorsun. Tartışmada bir milim haklı olmak seni zafere görütürüyor bunu bırakmalısın bu hem ayıp hem çirkin hem zararlı. Böyle haklı çıkarsan bu hayatta hiç bir konuda yenilmediğini zannedersin cemiyet bunu kaldıramaz seni itekler af edersin kenara.  Ben sana kaç sene boyunca bir milyon şey anlatıyorum videolar izletiyorum Alman ekonomisinin kritik zaafını kendimce anlatıyorum sen üst üste araba fotosu ile golü çakıp haklı olmayı umuyorsun Mesajı Paylaş

Yine söyleyemediğin yada açık sözlü davranmadığın konuya deyiniyorsun

Neşet Ertaş'ın dediği gibi incinmişsin diyemiyorda yazımı kışa çevirdin diyor o misal😁

Aramıza chat gpt sokma

Ben senin tezini bir alıntı ile çürütmüyorum bir düşün diyorum.

Ayrıca son 100 yıla bak Alman ne yapmış diye?

-Birinci Dünya Savaşı'ndan yenik çıkmış bu yenilgiden; süper güç olarak doğarak ikinci dünya savaşını çıkarmış
-İkinci Dünya savaşında Tank,füze ve denizaltıları ve çılgın projeleri ile damga vurmuş

-İkinci dünya savaşını kaybetmiş ve buna rağmen sanayi devrimi ve otomotiv dünyasına kalite ve markalarıyla damga vurmuş.

-90 larda Berlin duvarının yıkılması ile kendisinden fakir olan Doğu Almanya'yı bünyesine katmış ve bu bünyesine katılan Doğu Almanya kendisine yük ve gerilemesine neden oluşturabilcek nedenler ortaya çıkabilcekken bu işten alnının akıyla çıkmıs.

Þimdi mesele Elektrikli otomobil ve bu yüzden Almanya'nın çöküşü diyorsun ,Ama benden sana hatırlatma Almanya'nın ele aldığı sanayi 4.0 devrimi ve kuantum içerikli çalışma ve üretimine bir bak araştır istersen derim

Ve son olarak togg ne kadar satmış E Mercedes ne kadar satmış inada bir bak,e Audi'yede bakarsan Almanya'nın bizim yerli togg üretiminden daha fazla elektrikli aracı bize sattığını görürsün

Kısaca Alaman'a hiçbirşey olmaz,Adamlar Avrupa'yı finanse ediyor bu o kadar basit Bir iş değil Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz