TSK da yemin krizi

Başlatan Efes, 07 Eylül 2024, 17:36:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yazık değilmi yeni mezun olan teğmenlere, vatanına hizmet edecek iken şimdi de hayalleri suya düşmüş olacak.
Hoşunuza gider veya gitmez ama gerçek şu ki Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk ordusunun kurucusu M.K.Atatürk.
Senelerce gelmiş gelenek bu yemin töreni. Mesajı Paylaş

"Mustafa Kemalin Askerleriyiz" diyen birinden kim, neden korkar veya düşman görür.

Cumhurbaşkanının bu tepkisini hic sağlıklı bulmuyorum. Kendisinin Mustafa Kemal ile rekabet halinde olduğunu hissediyorum hep. Gencecik tegmenlere daha mesleğin başında bu soruşturma vs yazık Mesajı Paylaş

Mustafa Kemal Atatürk; yok edilmek istenen bir milleti birleştirip düşmanlarını yenmiş, bu ülkeyi kurmuş, uzun yıllar dünyanın gelişiminden uzak tutulmuş halkını çağdaş seviyeye çıkartmak için çabalamış, tüm dünya tarafından, hatta dize getirdiği düşmanları tarafından bile övgüyle anılan olağanüstü bir liderdir. Onun kurduğu bu ülkenin şanlı ordusunun genç subaylarının mezuniyet töreni sonrası "Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye slogan atması kadar doğal bir durum olamaz. Doğal olmayan tek şey bu durumdan rahatsız olmak!

Çok açık ve net söyleyeyim, bu durumdan rahatsız olan kim olursa olsun, kaybeder! Bu tarz doğal olmayan davranışlar, bugün fiziki olarak aramızda olmasa bile Türk Milletinin en çok sevdiği lidere karşı olumsuz olarak algılanıp Türk Milleti tarafından hoşgörüyle karşılanmaz. Milli irade sözünü ağzından düşürmeyenler, sevseler de sevmeseler de, Türk Milletinin iradesine saygı göstermek zorundalar.

Evet Serkan doğru söylüyor. Gündemi değiştirmeleri gerektiğinde sürekli suni gündemler ortaya atıyorlar. Ama halen fark edemediler, milli değerlerle oynadıkça eriyorlar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

E hani hükümet ordudan Atatürkçüleri dışlayıp, orduya cemaatçileri dolduruyordu? Bu gencecik yüzlerce teğmenimiz nereden ve nasıl mezun olmuşlar? İlginç yani. Beni asıl şaşırtan da bu kadar Atatürkçü çocuğun mezun olabilmesinde. He gurur duydum tabiki. Ben olaya buradan bakıyorum, sanılanın aksine özellikle devlet kademesinde insanların kafasında belirdiği gibi bir Atatürk düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum, özellikle mhp varken akp ileri gidemez zaten yolun sonundalar. Cumhurbaşkanı önce tepkileri izledi şimdi kendi lehine propaganda yapıyor hep yaptığı gibi. Mesajı Paylaş

Gündem değiştiriyorlar , muhalefet bu tuzağa düşmemeli... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 08 Eylül 2024, 10:16:55
Gündem değiştiriyorlar , muhalefet bu tuzağa düşmemeli...
Haklısınız sn serkan1976,  beyfendi bunu hep yapar. Fakat cumhuriyet değerlerine karşı bir kesimin gitgide dozu artan cüretkar saldırıları karşısında toplum gereken tepkiyi göstermeli çünkü cahil duracağı yeri kendisi bilmez. Göz göre göre pırıl pırıl gençlerin hayatını karartmak istiyorlar.
Türkiye'de mevcut iktidar ilk zaferini sadece o dönemki ekonomik krizi konuşarak değil toplumdaki maduriyetleride öne çıkartarak kazandı. Bu günde kendinden olmayanı acımasızca ezenlere karşı verilecek demokratik tepkinin toplumda karşılığı olur. Bu tepkiyi vermekten hem muhalefet hem toplum çekinmemeli Mesajı Paylaş

İktidar elbet değişir. Bugün bu çocuklar askerlilten atılsalar dahî , geri dönüş davası ile bugünkü hükümeti rezil ede ede tekrar geri dönerler. cumhuriyet ordusunun da temelini bu çocuklar  oluştururlar.  Dağ bayır bu çocuklar gezecek , mücadele edecek; siyasetçiler veya arkasını cemaatlere dayayan zabitler ise yağlı ballı görevler yapacaklar.

Harbiye yine memleketteki Türkler ile anti ve gayrı-Türkleri ayıran bir turnusol oldu . Çünkü askerlik mesleğini hep belli kesimler tercih eder. diğerleri anca sosyal medyada yazar veya siyaset yapar.

Türk olmamak veya sevmemek belki suç değil ama bu topraklarda o kadar çok anti ve gayrı-Türk var ki; siyasi görüşleri ne olursa olsun kendi aralarında ne kavga olursa olsun, Atatürk,Türklük ve Türkiye karşısında konsolide olup iktidarı belirleyelebiliyor ve etkili olabiliyorlar.

eakiden o fikirler muktesir olamıyorlardı veya uzun süre etkili kalamıyorlardı ama "milliyetçi" MHP'nin tavırları sebebiyle bu sefer gündemden gitmek bilmedler.

Muhtemelen erken seçim planlanıyor. Seçim goygoyu başlamadan safları sıklaştırıyor bazıları.

Þu anki bakan , gen. kur. başkanı ve 2022 öncesi tüm mezunlar bu yemini şerefleri üzerine etti, o kılıcı çekti.  Eğer geleneği devam ettiren bu çocukları siyasi baskıyla atacaklarsa, kendilerinin de üzerine aynı yemini ettikleri şereflerini yok sayarım.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mehmet75 - 08 Eylül 2024, 11:12:41
İktidar elbet değişir. Bugün bu çocuklar askerlilten atılsalar dahî , geri dönüş davası ile bugünkü hükümeti rezil ede ede tekrar geri dönerler. cumhuriyet ordusunun da temelini bu çocuklar  oluştururlar.  Dağ bayır bu çocuklar gezecek , mücadele edecek; siyasetçiler veya arkasını cemaatlere dayayan zabitler ise yağlı ballı görevler yapacaklar.

Harbiye yine memleketteki Türkler ile anti ve gayrı-Türkleri ayıran bir turnusol oldu . Çünkü askerlik mesleğini hep belli kesimler tercih eder. diğerleri anca sosyal medyada yazar veya siyaset yapar.

Türk olmamak veya sevmemek belki suç değil ama bu topraklarda o kadar çok anti ve gayrı-Türk var ki; siyasi görüşleri ne olursa olsun kendi aralarında ne kavga olursa olsun, Atatürk,Türklük ve Türkiye karşısında konsolide olup iktidarı belirleyelebiliyor ve etkili olabiliyorlar.

eakiden o fikirler muktesir olamıyorlardı veya uzun süre etkili kalamıyorlardı ama "milliyetçi" MHP'nin tavırları sebebiyle bu sefer gündemden gitmek bilmedler.

Muhtemelen erken seçim planlanıyor. Seçim goygoyu başlamadan safları sıklaştırıyor bazıları.

Þu anki bakan , gen. kur. başkanı ve 2022 öncesi tüm mezunlar bu yemini şerefleri üzerine etti, o kılıcı çekti.  Eğer geleneği devam ettiren bu çocukları siyasi baskıyla atacaklarsa, kendilerinin de üzerine aynı yemini ettikleri şereflerini yok sayarım.
+1 Mesajı Paylaş

Ortada kanuna aykırılık iceren bir suc yok. Hic bir kanun hukmune tabi değil. O yüzden atilmalari vs zor. Baska yollardan acik aranir ve bulunursa o ayri. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz