Almanyadan füze ve torpido temini

Başlatan ocelot, 06 Ekim 2024, 15:38:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Anadolu Ajansından

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD), Yeşiller ve Hür Demokrat Parti'den oluşan koalisyon hükümetinin, Türk donanması için güdümlü füze ve torpido ihraç edilmesine izin verdiği iddia edildi.

Spiegel dergisinin internet sayfasında yer alan habere göre Alman hükümeti, Türkiye'ye büyük çaplı silah ihracatına onay verdi.

Haberde, Federal Güvenlik Konseyi'nin NATO ortağı Türkiye'ye yüzlerce milyon avroluk Alman silahları sağlanmasına yeşil ışık yaktığı belirtildi.

İhracatına izin verilen silahlar arasında, Türk donanması için MBDA şirketinin ürettiği 100 güdümlü füze ile ThyssenKrupp şirketinin SeaHake tipi 28 torpidosunun bulunduğu aktarılan haberde, Ekonomi Bakanlığının Federal Meclis'e gönderdiği listede söz konusu silahların mali kapsamının somut olarak belirtilmediği, ancak füzelerin fiyatının yaklaşık 100 milyon avro, torpidoların fiyatının da 156 milyon avro olduğu aktarıldı. Mesajı Paylaş
  • Gösterim 1,379 
  • Yabancı Roket, Füze, Mühimmat Sistemleri ile İlgili Haberler
  • 18 Yanıtlar

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Alman basınında çıkan ve bazı mühimmatların satışına onay verildiğine dair haberlere ilişkin:

"Biz müttefiklerin birbirlerine kısıtlama veya yaptırım uygulamasının doğru olmadığını, müttefiklik ruhuna aykırı olduğunu her zaman ifade ediyoruz.  Beklentimiz müttefiklerimizin ittifakın ruhuna ve ortak güvenlik perspektifine uygun karar alarak örtülü-örtüsüz tüm kısıtlamaların kaldırılmasıdır.

Söz konusu haber hakkında Bakanlığımıza ulaşan herhangi resmi bildirim yoktur."

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, Eurofighter uçaklarının tedarikinde son duruma ilişkin:

"Eurofighter Typhoon uçağının tedarikine yönelik teknik seviyedeki çalışmalara devam edilmektedir. Bilindiği üzere bu uçaklardan ilk etapta 20 olmak üzere toplam 40 adet alma talebimiz var. Bu konuda olumlu gelişmeler bekliyoruz." Mesajı Paylaş

Teyit edilmeyrn haberlere göre Almanya, EF2000 satışına izini, Ege'de ve adalar üzerinde uçuş yasağı şartıyla verecekmiş.
Alırsak bu uçağı bu şartlarla, inadına Ege'deki adalar üzerinde uçurmak lazım.

https://www.ekonomim.com/gundem/almanyadan-turkiyeye-eurofihgter-sarti-iste-one-surulen-iki-sart-haberi-772505 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Yasar - 10 Ekim 2024, 21:46:25
Teyit edilmeyrn haberlere göre Almanya, EF2000 satışına izini, Ege'de ve adalar üzerinde uçuş yasağı şartıyla verecekmiş.

https://www.ekonomim.com/gundem/almanyadan-turkiyeye-eurofihgter-sarti-iste-one-surulen-iki-sart-haberi-772505

Türkiye böyle bir şartı asla kabul etmez. Mesajı Paylaş

https://www.ekonomim.com/gundem/almanyadan-turkiyeye-eurofihgter-sarti-iste-one-surulen-iki-sart-haberi-772505

Öyle bir şey olsa ne gülerim ama 😁

Hele yeşillerin ciyaklamasına hayranım. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 10 Ekim 2024, 21:57:59

Türkiye böyle bir şartı asla kabul etmez.

Zamanında da başımıza attıkları doğu alman hurdaları btr-60 ları güneydoğuda kullanamazsınız diye saçmalamışlardı,  50 senedir değişen birşey yok , sorun bizde hala bu hıyarağalarından askeri ekipman alımı yapıyoruz Mesajı Paylaş

Benim anlamadığım onu yerli yaptık bunu test ettik vs vs sonra gidip dışarıdan silah alınıyor...

Hele torpidolarda bir orta sınıf ve bir ağır sınıf yapıp test etmiştik diye biliyorum, hatta ağır olani envantere girmişti?

Sungur, HIsar, Siper fuzeleri de aynı şekilde..

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ben anlamadım..

Bir de Almanya'dan yine...

Buraya da bir atasözü/deyim cuk oturuyor da hadi neyse Mesajı Paylaş
What is steel compared to the hand that wields it?

Alıntı yapılan: Gökbörü - 11 Ekim 2024, 08:58:01
Benim anlamadığım onu yerli yaptık bunu test ettik vs vs sonra gidip dışarıdan silah alınıyor...

Hele torpidolarda bir orta sınıf ve bir ağır sınıf yapıp test etmiştik diye biliyorum, hatta ağır olani envantere girmişti?

Sungur, HIsar, Siper fuzeleri de aynı şekilde..

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ben anlamadım..

Bir de Almanya'dan yine...

Buraya da bir atasözü/deyim cuk oturuyor da hadi neyse

Hocam bu siparişler en az 4 yıllık. O zaman ne akya ne orka ne göksur hiçbir şey yoktu. Olacağı da kesin değildi. Þimdi mesela eurofighter peşindeyiz, nasıl olsa kaan geliyor diyoruz ama kaan gecikirse b planı olsun diye. Sonuçta ortalık karıştığında "Dur kanka ben bi hazırlanıp geleyim" diyemezsin.

Evet akya orka üretime geçti ama üretim kapasitesini bilmiyoruz roketsan yeni fabrika yatırımı yapacaktı o işler ne oldu ? Þu anda en kritik konu bu.

Peki bu silahları alır mıyım? Bu kadar etraf karışıkken alır geçerim, ne olur ne olmaz. Mesajı Paylaş

Almanya tarafindan EF2000 lerin olasi aliminda cografik bolge kullanim kisitlamasi gercek olabilecegi dogru olmayada bilir . Vakti zamaninnda Almanya Dogu Alman ordusu tarafindan kullanilan malzemenin kullanmamiza da cografi kisitlamalar getirdigi dogrudur. Bu nedenle her ne kadar da bu konu teyid edilmesede teyide muhtactir. Diger yandan unutmayalim ABD de bulunan Yunan lobisi de F-16  ek siparis talebimize karsin benzer bir kisitlama getirilmesi icin ABD ye basvurmustu.(Ancak red edildi) EF2000 olayi da suyu bulandirmak olayi olabilir bu yuzden teyid beklenmeli. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: HKY - 11 Ekim 2024, 09:51:20
Evet akya orka üretime geçti ama üretim kapasitesini bilmiyoruz roketsan yeni fabrika yatırımı yapacaktı o işler ne oldu ? Þu anda en kritik konu bu.

Büyük ihtimalle 2025 yılında faaliyete geçer. Ama evet, şu dönem "az dur fabrikamı açayım" denilecek dönem değil. Zaman kötü, kolla g... döneminde yaşıyoruz. Kimden ne alabilirsek almalıyız. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz