Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Projesi (KT-1)

Başlatan AVCI, 01 Ağustos 2009, 16:11:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kazasız belasız,güzel güzel uçsun.Vatana millete hayırlı olsun... Mesajı Paylaş

Biraz geç geldi ama teslim törenine ait fotoğrafları da yayınlayalım.

Mesajı Paylaş

Tai üretim hattından çıkan ilk KT-1T uçakları.

Alıntı YapProgram çerçevesinde tedarik edilecek olan toplam 40 adet KT-1T Temel Eğitim Uçağı'nın beş adedi KAI tesislerinde, geriye kalan 35 adet uçağın üretimi, montajı, uçuş testleri ve teslimatları TUSAÞ tarafından gerçekleştirilecektir.

Program kapsamında, TUSAÞ'ta 2008 yılı sonunda üretimine başlanılan ilk uçağın (Programın 6'ncı uçağı) motoru 25 Ağustos 2010 tarihinde ilk kez çalıştırılmış ve ilk uçuşu ise 5 Ekim 2010 tarihinde, TUSAÞ pilotları Ercan Çelik ve Murat Özpala tarafından, başarı ile gerçekleştirilmiştir.

Hali hazırda uçuş hattında bir adet, yer testlerinde beş adet ve montaj hattında altı olmak üzere toplam oniki adet uçağın işlemleri devam etmektedir.

Mesajı Paylaş

o boyutta bir motor ve 4 pal lı bir pervane  ile bu uçak gerçekten iyi birşeye benziyor  karahavacılığın elindeki yeni modellerin motorları bukadar büyük değil ama 500 hp güç üretiyor  sanırım bunlar çok daha güçlü ve çok daha hızlı olacaklar   neyse hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız eğitimler diliyoruz.  Mesajı Paylaş

Hayırlı olsun öncelikle.Bu uçakda Anti-G özelliği var değil mi? Mesajı Paylaş

kendin üretmedikten sonra hemen üstünde bayragın olsun ben buna züürt tesellisi derim ancak Mesajı Paylaş

Eee kimin bayrağını koyacaklardı? libyanın mı? Mesajı Paylaş

Galiba msj pek anlaşılmamış,bu gün bize helikopter satanlar lütfen edasıyla yaklaşıyorlar ,yerli üretim tank projesinden önce bize verilen tankların üstünde atış sistemleri sökülerek gönderiliyordu,havada uçan f.16 lar ,hala yazılımı amerika tarafından   kontrol ediliyorsa memleketimizin bu güne dek nasıl bir yanlışta ısrar ettiğini görmemek tuaf doğrusu ,yorumu size ve bütün arkadaşlara bırakıyorum Mesajı Paylaş

gene başladı f-16 yazılım kodu mavrası.d sabır dostum sabır hürkuş diye bir proje var bilmem duydun mu Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz