Donald Trump sari kafa baskan

Başlatan tumucin, 06 Kasım 2024, 11:46:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

• Gösterim 1,078 
  • Sohbet
  • 41 Yanıtlar

Trump, Ukrayna savaşını bitirirse, Rus açıkça, Ukrayna'ya siha, mühimmat vermemiz dolayısıyla diş gösteren açıklamalar yapmışken, bu sonrasında yaşayabileceğimiz sıkıntıya işaret ediyor. Natoyu Karadeniz'e sokmamak, ekonomik ambargoyu engellememiz gibi kıyaklar unutuluyor tabi bu arada. Suriye'de Rusya ile başbaşa kalma tehlikesi, Rusya'nın Kazakistan ve Özbekistan gibi ülkelere müdahale etme riski işin diğer boyutları. Yarın Ermenistan bile muamma. Rusya'ya karşı sağlam durma ve sağlam denge politikası izleme zamanı. Obama'nın, Biden'ın ortalığı karıştırması sonrası Trumpın aksi politikaları ile işin ceremesini çekmek yine bize kalıyor. Mesajı Paylaş

Daha bir şey söylemek için erken.

Özellikle atayacağı dışişleri bakanını , savunma bakanını ariyetten  bölgesel ve  ulusal güvenlik danışmanlarını görmek lazım.

Geçen ki 4 yıllık dönemde yaptığı Başkanlık zamanında kafasına göre değil de ekip olarak daha çok politika üreteceğini düşünüyorum.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika Ulusal Güvenlik Konseyi koordinatörü Brett McGruk'u  direk şutlasa iyi olur. Mesajı Paylaş

F16'lar gelir, amerika nın suriye deki varlığı azalır, ukrayna ayvayı yer Mesajı Paylaş

Trump 24 saat içinde Ukrayna savaşını bitirebilirim demesi şovdur. Putin onun dediklerini yapacak kadar aciz değil, amacına henüz ulaşmadı. Hiç bir örgüte üye olmayacak, tarafsız ülke olacak, silahladırılacak ve ordu sayısına sınırlama getirilecekse o zaman kabul edebilir.

Sarı kafalının asıl derdi Çin ve ticaret savaşı yine şiddetlenecektir, batı ile doğunun rekabeti yine şiddetlenecektir.
Süriye meselesi Ukrayna savaşından sonra Rusya'nın ilk halletmesi gereken bölge. İran, Hizbullah, Süriye ordusuyla birlikte kuzeydeki gruplara karşı çok şiddetli bir şekilde dalacağı kesin. Ukrayna'daki savaşın devamı buraya kaydırılır, dron, balistik füzeler, havadan bombalamalar gibi çok kanlı savaş olur, eskisi gibi yalnız Esad'ın zayıf ordusu karşısında olmayacak. PYD'nin üzerine de çökecekler, batıyla yine karşı karşıya gelecekler. Rusya İran ile birlikte Orta Doğuda hareket edeceği belli. Bundan dolayı Türkiye için de gelecek 4 sene kolay geçmeyecek. Mesajı Paylaş

Evet hersey dedigim gibi oldu. Artik Putin usagi Trump ile ABD Putinin arka bahcesi olmustur. Putine gülenlere duyurulur, adam bunlari 10 senedir planlariyla öngörüyor. 5D Satranc oynuyor Putin. Natoyu basariyla icten oydu ve bizim salak siyasal islamistler buna canak tuttular, Putini dost sandilar. Ama artik Putinin türkiyenin dostluguna ihtiyaci kalmamistir, ABD ile birlikte Türkiyeye darbe üstüne darbe vuracaktir. Ilk önce Türkiyeyi enerji sektöründe bagimli hale getirdi akkuyu nükleer santrali ile simdide Türkiyenin Nato üyeligini paltaliyor.

Putinin amaci bizi NATO dan izole edip ukraynayi yirttigi gibi yirtmak. Trump ve Putin yakin günlerde türkiyeye karsi IYI POLIS KÖTÜ POLIS OYUNU OYNAYACAKLARDIR. Buna hazir olun! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 06 Kasım 2024, 13:22:33
Evet hersey dedigim gibi oldu. Artik Putin usagi Trump ile ABD Putinin arka bahcesi olmustur. Putine gülenlere duyurulur, adam bunlari 10 senedir planlariyla öngörüyor. 5D Satranc oynuyor Putin. Natoyu basariyla icten oydu ve bizim salak siyasal islamistler buna canak tuttular, Putini dost sandilar. Ama artik Putinin türkiyenin dostluguna ihtiyaci kalmamistir, ABD ile birlikte Türkiyeye darbe üstüne darbe vuracaktir. Ilk önce Türkiyeyi enerji sektöründe bagimli hale getirdi akkuyu nükleer santrali ile simdide Türkiyenin Nato üyeligini paltaliyor.

Putinin amaci bizi NATO dan izole edip ukraynayi yirttigi gibi yirtmak. Trump ve Putin yakin günlerde türkiyeye karsi IYI POLIS KÖTÜ POLIS OYUNU OYNAYACAKLARDIR. Buna hazir olun!

Bu açıklamaya göre herhalde bizi NATO'dan çıkarıp, yerimize Rusya'yı alırlar.  ;D Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 06 Kasım 2024, 13:22:33

Putinin amaci bizi NATO dan izole edip ukraynayi yirttigi gibi yirtmak. Trump ve Putin yakin günlerde türkiyeye karsi IYI POLIS KÖTÜ POLIS OYUNU OYNAYACAKLARDIR. Buna hazir olun!

Psikolojik konusunda yardım talep ediyorsan ve raporunu çıkardılarsa bana özelden yazabilirsin çünkü bu konuda biz hekimimiz. Mesajı Paylaş

NATO aslinda ABDnin ta kendisi ve usaklaridir. ABD ise POTUSun emrindedir. Siz niye bukadar vurdum duymazsinizki?

Putinin Ordulari 2030larda Akdenize inince ve bizim Hava kuvvetlerimiz ambargo altinda cürüyünce ozaman göreyim halinizi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: MINUTEMAN - 06 Kasım 2024, 13:47:13
NATO aslinda ABDnin ta kendisi ve usaklaridir. ABD ise POTUSun emrindedir. Siz niye bukadar vurdum duymazsinizki?

Putinin Ordulari 2030larda Akdenize inince ve bizim Hava kuvvetlerimiz ambargo altinda cürüyünce ozaman göreyim halinizi.

İyi de hangi ordular? Olan birkaç gemi zaten Akdeniz'de dolaşabiliyor. Suriye'de üsleri var. Hava kuvvetlerimiz şu an bile tam kapasitesinde değil diyebiliriz. Ama bu haliyle bile Ukrayna'dan daha iyi durumda. Yıllardır Ukrayna'da saplanıp kalan Rus ordusunun kalıntılarının bize fazla bir şey yapabileceğiniz sanmıyorum. Nükleer silahlarını yok sayarsak, Rus ordusu genel olarak geçen yüzyılda kalmış gibi görünüyor ve hızla tükeniyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz