Türk - Yunan İlişkileri

Başlatan Þahinbey, 02 Temmuz 2009, 14:41:10

« önceki - sonraki »

supercontra ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

YUNAN SİLAHLANMASININ YENİ BOYUTLARI

Ali KÜLEBİ - TUSAM - BAÞKANVEKİLİ

Ege'de silahlanmayı, savunma amacıyla değil, bu bölgeyi bir iç deniz haline getirme ve buradaki kıta sahanlığının doğal zenginliklerine sahip çıkma amacıyla sürdüren Yunanistan'ın Kıbrıs üzerindeki emelleri de açık ve tektir: Megali İdea çerçevesinde Ada'nın tamamına sahip olmak ister.
2001 Ekim ayında yayınlanmış olan ve bizdeki "Milli Güvenlik Siyaset Belgesi"nin bir benzeri olan Yunan "Stratejik Savunma Belgesi" Yunanlıların askeri stratejilerinin ana hatlarını bir dizi doktrinel prensipte toplamıştır. Bunların çoğu genel ve tahmin edilebilecek hususlar ise de, Belge'nin değindiği şu noktalar bizim açımızdan özellikle önemlidir;
- Kıbrıs ile "müşterek savunma bölgesi" tesisi,
- Ulusal sınırlar dışındaki etnik Rumları savunmak, haklarına sahip çıkmak,
- Kuzey sınırlarındaki istikrarsızlığa hazırlıklı olmak,
- Doğu Akdeniz'deki deniz ulaşımını kontrol altında tutup, deniz ulaşım yollarını güvenceye almak.
2015 yılına kadar doktrinel açıdan geçerli olacak bu belgenin satır aralarında Yunanlıların Megali İdea çizgisindeki ihtiraslı beklentilerini tespit ve analiz etmek zor değildir. Çünkü esasen dünyanın önde gelen ve Avrupa'nın üçüncü büyük silah alımcısı Yunanistan'ın silahlanma merakını, ihtirasını savunma kaygılarına bağlamak mümkün değildir. Bir kere Yunanistan'ın komşuları arasında, Ege'ye Yunanistan üzerinden inmek isteyen bir Varşova Paktı üyesi Bulgaristan artık yoktur. Arnavutluk ve Makedonya ise Savunma gücü açısından Yunanistan'ın yanına bile yaklaşamaz, tehdit unsuru olamazlar. O halde Yunanistan'ın bu silahlanmayı Türkiye'ye karşı tırmandırdığı açıktır. Türkiye'nin bugüne kadar, Kıbrıs dahil hiçbir hususta -her zaman haklı nedenlere sahip olmuş ise de- kriz başlatmadığı bilinmektedir. Bugüne kadar Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklerin sorun yaratıcı ülkesi hep Yunanlılar olmuştur. Bu bağlamda;
— PKK'nın açıkça desteklenmesi,
— ASALA Terör Örgütü'nün desteklenmesi,
— Kıbrıs'ta darbe yaptırılmadan önce, Akritas ve Ifestos Planları ile Ada Türklerinin katliamları ile ilgili planlar yapılması ve bunların uygulayıcısı olarak adaya yüzlerce Yunan Özel Kuvvet mensubunun gönderilmesi,
— Bilahare Ada'da darbe teşebbüsünde bulunulması ve "Enosis"e girişilmesi tarihsel gerçekliklerdir.
— Ege Adaları'ndaki Lozan'a aykırı silahlanmanın masum nedenlere dayandığı da söylenemez. Çünkü amaç Ege'nin tamamını kontrol altına alıp deniz altındaki doğal kaynaklara sahip çıkmak ve Türk Deniz ulaşımını kontrol altına alarak Türkiye'yi açık denizlere çıkmada kendilerine muhtaç etmektir,
— Kardak Krizi bu nedenle çıkarılmış ve Türkiye'nin tepkisi denenmiştir,
— Kıbrıs üzerindeki planlarını gerçekleştirmek için 1970-80'li yıllarda Suriye ve Lübnan ile Kıbrıs'a olası bir operasyonda, uçaklarının menzil yetersizliğini telafi etmek için bu ülkelerin üs ve tesislerini yakıt ve hatta mühimmat ikmalinde kullanmak amacıyla antlaşmalar yaptıkları iddia edilmektedir,
— Bütün bunlar Yunanlıların bir "Megali İdea" sevdasından vazgeçmediklerini gösterir. Silahlanmaları da bütün bu olaylar, örnekler alt alta yazıldığında savunma amacına değil, içten, dıştan komplolarla zayıflatılmış bir Türkiye karşılarında bulduklarında, saldırmak içindir. Yunanlıların bu amaçlarının hamisi ve onları şımartan AB'yi de bu bağlamda unutmamak gerekir.
Yunanlılar bu amaçlar doğrultusunda, 2006–2010 Savunma Tedarik Programı çerçevesinde ayırdıkları yaklaşık 16,8 milyar Dolar'ın (11,39 milyar Avro) 12 milyarını halen süren programlarda ve kalan 4,8 milyar Dolar'ını da yeni silah anlaşmalarında kullanacaklardır.
YENİ VE SOFİSTİKE SİLAHLAR
Yunanistan 1990'ların başından itibaren sistematik bir şekilde, kısa-orta ve uzun menzilli hava savunma füzeleri alımını gerçekleştirmiştir. Bu bağlamda, PAC-3 Patriot, S-300, TOR-1 Ms,1-HAWK, OSA-AK (SA-8), SKYGUARD/SPARROW ve CROTALE NG/GR gibi hemen dünyanın önde gelen bütün sistemlerine sahiptir. Bunların dışında Ege'de hava savunmasına dönük ek bir güç teşkil edecek 6 adet Firkateyne de burada değinmek gerekir.
Zırhlı Birliklerinin gücünü hızla arttırmayı planladığı anlaşılan Yunanistan, Almanya'nın bize vermemekte uzun süre direndiği Leopard-2 tanklarından, ellerindekine ek olarak envanterlerine katacakları yeni model 170 adet Leopard-2 HEL tankları Alman Krauss Maffei Firması ile Yunan ELVO'nun müşterek üretimi olacaktır. Bu tankların toplam tutarı yaklaşık 1,7 milyar Avro'dur. Trakya Cephesine konuşlandırılacağı söylenen bu tanklar yüksek tahrip gücü ile hemen her türlü zırha nüfuz edebilme yeteneği ile Yunan Silahlı Kuvvetlerine önemli bir katkı sağlayacaktır. Tank kuvvetleri açısından Amerikan platformlarından Alman platformlarına geçmeyi kararlaştırdığı anlaşılan Yunan Ordusu 170 Leopard-2 HEL'e ek olarak 130 adet Leopard 2A4 tankını da Almanya Krauss Maffei Firmasına sipariş etmiştir.
Kara Kuvvetlerinin alacağı, aynı anda 256 hedefi izleyebilecek kapasitede olduğu söylenen radarlarla teçhiz edilmiş 12 AH-64 (D) taarruz helikopterinin bu sıralarda dört adedi teslim alınmıştır.
Yunan Kara Havacılık Gücü, 12 adet Apache saldırı helikopterine ek olarak Eurocopter firmasından almayı planladığı 20 adet NH90 helikopterleri ile1970'lerden bu yana hizmet veren Huey'leri takviye edecek ve bunları süreç içinde hizmet dışı bırakacaktır.
Genelde NATO üyeliği nedeniyle Amerikan silahları ağırlıklı bir envantere sahip Yunanistan'ın AB üyeliği nedeniyle Fransız ve Alman silah platformlarına envanterinde giderek ağırlık verdiği bilinmektedir. Ancak son günlerde bu ülkenin silah alım politikasında atmış olduğu önemli bir adım da Rusya Federasyonu ile bu konuda işbirliği yapacağına ve bu ülkeden çeşitli silahlar satın alacağına ilişkin haberlerdir. Bu haberlere göre Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, görev süresinin sonuna yaklaşırken, Yunanistan'la önemli silah anlaşmaları yapmak üzere.
NATO uzmanlarının eleştirdiği Yunanistan'ın Rusya'dan, yaklaşık iki milyar dolar değerinde silah almayı planladığı söyleniyor. Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, NATO üyesi bir ülkeyle, ittifakın Soğuk Savaş yıllarının eski düşmanı arasında bugüne kadarki en büyük silah anlaşmasını imzalamanın eşiğinde. Bu konudaki şimdilik en somut haber ise Yunanlıların Rusya'dan 450 BMP 3 zırhlı muharebe aracı satın almaya yönelik bir planı onaylamış olmaları. Bunla ilgili anlaşmanın yaklaşık 1 milyar 200 milyon Euro değerinde olduğu sanılıyor. Bu haber bu bağlamda Moskova ile dev bir askeri alışverişin başlangıcı da olabilir.

Yunanlıların; savaş uçakları, fırkateynler, helikopterler ve mühimmata 25 milyar Euro daha harcamayı tasarlıyor olmaları bu pastadan 450 BMP 3 zırhlı muharebe araçları yanı sıra Rusya'nın başka platformlar satarak daha çok pay alabileceğini akla getirebilir. Atina'nın Moskova'yla bu sürpriz ilişkisi, Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin'in enerji diplomasisinin sonucudur diye değerlendirebiliriz.
BMP 3'ler, Amerikan yapımı zırhlı muharebe aracı Bradley'den daha hızlı. Manevra kabiliyetleri de yine Bradley'ninkilerden fazla. Yine aracın Rus yapımı Arena-e aktif koruma sistemine, 100 mm.'lik Smoothbore namlusuna ve bunun 4.000 m. menzilli tanksavar roket atma kapasitesine sahip olması hususları da önemli. Bu muharebe araçlarının Yunanlılarca Megali İdea çerçevesinde emeller besledikleri Türkiye'ye karşı Trakya'daki Leopard tank birliklerini destek amaçlı konuşlandırmaları bekleniyor.
NATO'nun Rus-Yunan ilişkilerinin silahlanma alanında başlayan işbirliğinden kaygılanmasının nedenlerinden biri de alınacak silahların ittifakın teçhizatıyla uyumsuzluğu hususu. Ancak bir NATO uzmanının, BMP 3'ün etkisiz olduğuna dair tespitleri ve Afganistan'dakine benzer çatışmalarda işe yaramayacağı uyarısında bulunmuş olması da önemli bir husus.
Donanmasının gelişmesi için ellerindeki 8 adet 209 tipi denizaltıya ek olarak üç adet Papanikolis (Tip 214) sınıfı denizaltıyı ısmarlamışlardır. 214 tipi bu denizaltılar su altında yakıt hücresi donanımıyla uzun süre kalabilme, sessizlik ve saptanmadaki güçlük özelliklerinden dolayı dikkat çekicidir. Ancak bu denizaltılardan ilk teslim alınanın bir dizi arıza vermesi ve Yunanlıların geçen Olimpiyat Oyunları nedeniyle bütçe sıkıntılarına girmeleri halen bu denizaltıların hizmete girmesini geciktirmekte ve hatta siparişten vazgeçmeyi bile söz konusu etmektedir.
Hava kuvvetleri de yeni F–16 Block 52+ ve Mirage 2000–5 Mk2 ile hızla güçlendirilmeyi sürdürmektedir.
Bütün bu gelişmeler bölgenin askeri dengelerine etki edecek boyuttadır.
2007 yılında Yunan Deniz Kuvvetleri ABD Deniz Kuvvetlerinden satın aldığı 2 Osprey mayın tarayıcı ile takviye edilmiştir. Bunlardan 3 adet daha alınması da söz konusudur. Hücumbot olarak da 2 adet Super Vita ve 4 adet Combattante III tipi platformlardan ilki Yunan Donanmasına bu günlerde katılmış olacaklardır.
Hava Kuvvetlerine alınması kararlaştırılmış 25 adet Mirage-2000-5 Mk2'nin bir kısmı peyderpey hizmete girmektedir. Bu uçakların SCALP-EG tipi havadan yere 250 km. menzilli olan füzelere ve yine MICA ve Magic tipi havadan-havaya füzelere sahip olmaları ile RDY radar sistemleri Yunan Hava gücüne son yıllarda dikkat çekecek bir güç kazandırmıştır. Ayrıca aynı güç kazanımı F-16 Block 52+'lara ASPIS II elektronik korunma savaş sistemlerinin takılmasıyla da arttırılmıştır.
Geçtiğimiz yıl Yunan Hava Gücüne katılan EMB-145H (Embraer) AWACS erken uyarı uçakları, dost olmayan uçakları 350 km. ve Cruise füzelerini de 150 km. uzaktan tespit olanağına sahiptirler.
Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin yeni kurulan ve Kara Kuvvetleri tarafından çalıştırılacak "Elektronik İstihbarat Merkezinin de dünyada gelişen askeri olaylar ve medya haberlerini tek elden analiz edecek bir OSINT toplama yeteneğine sahip olması da önemlidir. Bu merkez aynı zamanda internet ve web siteleri üzerinden yayınlanan gizlilik dereceli veya hassas haberleri izleme ve bunların yayılmasını önleme görevi üstlenecektir.
Bu yılsonuna kadar Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin alımlar için harcayacağı tutarın 8 milyar Dolar'a yaklaşacağı söylenmektedir. Önümüzdeki 10 yıl içinde de alımlar için ayrılacak bütçenin 22 milyar Avro olacağı düşünülürse, Yunanlılar bu silahlanma ile Avrupa'nın en hızlı silahlanan birkaç ülkesinin arasına gireceklerdir.
Bu program dâhilinde; 2008–2010 yılları arasında;
— 40 adet 4. nesil savaş uçağı (2,8 milyar Avro),
— 40 adet Hava Kuvvetleri için jet eğitim uçağı (1 milyar Avro-yaklaşık),
— Deniz Kuvvetleri için de 6 adet Firkateyn (yaklaşık 2,8 milyar Avro tutarında) gibi yeni platformların hizmete girmesi planlanmaktadır.
Türkiye ile bir silahlanma yarışına giren Yunanistan'ın kişi başına askeri harcaması, diğer NATO üyesi ülkelerden fazla. Bütün bu gelişmeler Yunanistan'ın siyasi ve askeri emellerini gösterirken NATO uzmanları Yunanistan'ın Rusya'dan, yaklaşık iki milyar dolar değerinde silah almayı planlıyor olmasını da ciddi şekilde eleştiriyorlar. Atina'yı, bu konudaki fikrini değiştirmesi yönündeki çabaların başarılı olması da beklenmiyor.

YUNAN SİLAHLI KUVVETLERİ

YUNAN KARA KUVVETLERİ

Asker: 93.500 aktif hizmette ve 198.000 yedek
1 Zırhlı Tümen Karargâhı
3 Mekanize Piyade Tümeni Karargâhı
2 Hizmet Destek Tümeni
4 Zırhlı Tugay
7 Mekanize Piyade Tugayı
5 Piyade Tugayı
1 Hava İndirme Tugayı
3 Özel Kuvvetler Tugayı (1 Deniz Piyade, 1 Paraşütçü Özel Birlik, 1 Özel Harekat)
1 Kara Havacılık Tugayı
4 Hizmet Destek Tugayı
1 Kara Lojistik Karargâhı
Silahlar:
Tank: 1730 (Leopard 2A4, M-60 A, Leopard 1A ve M-48 A5)
Zırhlı Araba: 172 VBL
Zırhlı Personel Taşıyıcı ve Muharebe Aracı: 2175 (BMP, Leonidas ve M-113A)
Top: 845 (yaklaşık)
Çok Namlulu Roket Atar: 115 RM-70, 36 MLRS
Hava Savunma Füzeleri:42 1-HAWK, 21 TOR-1M, 31 OSA-AK ve 1250 Stinger Füzesi
4 Nakliye Helikopter Taburu çerçevesinde;
38 UI7A, 74UH1, 15 CH-47D, 20 AH-64-A Apachee, 28 AB-205, 14 AB-206
Yerden Havaya Füzeler: 2.200 adet (MIM-23B I-HAWK, SA-8B "GECKO", FIM-92 RMP "Stinger")

YUNAN DENİZ KUVVETLERİ

Askeri Personel: 20.000, (4.000 yedek)
10 ELLI Sınıfı Firkateyn
4 Hydra Sınıfı (MEKO) Firkateyn
4 Glavkos (209 tipi) Denizaltı
4 Poseidon (209 geliştirilmiş) Denizaltı
3+2 ROUSSEN sınıfı Hücumbot
4 LASKOS sınıfı Hücumbot
6 Votsis sınıfı (Eski Alman S148 sınıfı) Hücumbot
4 Niki sınıfı (Eski Alman Tethis sınıfı) Hücumbot
2 KAOS sınıfı Karakol gemisi
4 MACHITIS sınıfı Hücumbot
2 TOLMI sınıfı karakol gemisi
4 Andromeda sınıf torpidobot
2 Stamov sınıfı karakol gemisi
5 Samos sınıfı Amfibik gemi
4 Ketallina sınıfı Amfibik gemi
9 Naxos sınıfı Amfibik gemi

YUNAN HAVA KUVVETLERİ

Askeri Personel: 31.500 Aktif hizmet (30.000 yedek)
Toplam Savaş Uçağı: 293 (F-16 Block 30, F-16 Block-52, RF-4E ve F-4E, F-16 Block-52+, Mirage 2000 EGM, A-7 ve Mirage 2000-5)
Hava Savunma Füzeleri: 6 Batarya (36 rampalı)
6 Skyguard/Sparrow, 2 SU-300 bataryası (12 rampalı), 4 TOR-MI, 9 CROTALE NG
Hava Nakliye Uçakları: 118 uçak (helikopter dahil) (C-130 B/H, C-27, CL-215, DO-28, CL-415, EMB-135 AEW& C, P3-B Orion, AB-205, B-212, AS-332, A-109)

Kaynak: http://tusam.blogcu.com/yunan-silahlanmasinin-yeni-boyutlari_4870848.html

Arkadaşlar sizce yunan niye bu kadar silahlanma yoluna gidiyor. Sırf Türk korkusu olmasa gerek bunun nedeni.Yazarın makalenin başında yunanistanın silahlanma hedefindeki amacından bahsederken belirttiği gibi "bölgeyi bir iç deniz haline getirme ve buradaki kıta sahanlığının doğal zenginliklerine sahip çıkma" vurgusunun altında Ege'de ve Kıbrıs açıklarındaki yüksek miktarda varolduğu söylenen petrol rezevlerine konmak için bir hazırlık çalışması olabilirmi?


Mesajı Paylaş
  • Gösterim 380,690 
  • Genel Askeri Konular Ve Stratejik Değerlendirmeler
  • 2216 Yanıtlar



#1
Yunanistan'ın radar ve hava savunma sistemlerini gösteren haritada Türkiye'ye en yakın adalarındaki radarlarını koruyacak hava savunma sistemi göremedim. :o  Türkiye geliştirdiği yerli roketleriyle buralara ateş yağdırmaya başlayınca bunları korumak için hızlı tepki verecek hava savunma füzeleri olmadan  o radar üslerini nasıl savunacaklar..Acaba bu işi hava savunma amacıyla aldıkları fırkateynlerine mi havale ettiler. :-\

Ayrıca Türkiye kendi ürettiği Kasırga, Yıldırım ve Toros'larla saldırıp (bu roketlerin menzilinin artırıldığını yada bizim bilmediğimiz zaten var olan daha uzun menzile sahip yerli roketler olduğunu düşünürsek) bu nu önlemeye çalışan yunan hava savunma füzelerinin stoğunu eritince ne halt yiyecekler ;D Mesajı Paylaş



İstedikleri kadar silah satın alsınlar,hatta hep satın alsınlar yerli savunma sanayiine hiç önem vermesinler ki zaten öyle yapıyorlar...

Biz Atak Projesi'ni , Milgem'i , Tiha'yı , Altay'ı , Mehmetçik 1'i , TF-2000 ve aklıma gelmeyen bunca projeyi bitirelim de gerisi kolay...

Ondan sonra göreyim ben onları... Mesajı Paylaş


Ben Orta Asya'dan türeyen Anadolu'da büyüyen Avrupa içlerine yürüyen Türküm...

vallaha doğru söylüyorsun kardeşim alsınlar.İlerde bir gerginlik durumunda aldıklarının bır vidasını bile değiştirtmezler adama. Mesajı Paylaş
Başkasının atına binen tez zamanda yaya kalır.

Alıntı yapılan: free36 - 13 Temmuz 2009, 03:00:49
vallaha doğru söylüyorsun kardeşim alsınlar.İlerde bir gerginlik durumunda aldıklarının bır vidasını bile değiştirtmezler adama.

Bu urum Yunanistan için pek geçerli olmaz..Yunanistan batının Türkiye sınırındaki bekçisidir.Bu yüzden yunanistan avrupa birliği fonlarından aldığı paralarla ya da envanter fazlası silahların tranferi ile silahlandırılmaya devam ediliyor. Sizin dediğiniz yunanistan'ın kendine biçilen rolü oynamaktan vazgeçmesi ya da bu rolü farklı bir güç merkezi adına oynamaya başlaması durumunda gerçekleşebilir. Mesajı Paylaş

ben burda avrupayı baskı unsuru olarak gormuyorum zaten kast ettiğim amerika.Amerika nın istemediği bir durumda olduğunda adama alman yardımı bıle almadak çok zor olur. Mesajı Paylaş
Başkasının atına binen tez zamanda yaya kalır.

Yunanistan Kalkınma Bakanı Kostas Hacidakis, ülkesinin Ege Denizi'nde petrol ve doğal gaz araştırma ve çıkarma çalışmaları başlatacağını açıkladı.

Hacidakis, Atina'da yayımlanan Elefterotipia gazetesinde yayımlanan demecinde, "Bu konuda yeni bir yasal düzenleme üzerinde çalışıldığını ve bunun yıl sonuna kadar parlamentoya getirileceğini" belirtti.

Yeni yasal düzenlemenin, 1990 yılından beri geçerli olan yasal çerçevenin yatırımcılar için daha çekici duruma getirilmesi amacıyla, AB hukuk kurallarına uyumlu ve ve çağdaş çevre hassasiyetleri dikkate alınarak hazırlanacağını ifade eden Hacidakis, "Daha basit şekilde söyleyeyim, son gelişmeleri de göz önüne alarak, 'açık kapı' denilen modeli benimsemek istiyoruz" dedi.

Hacidakis, hidrokarbon araştırmalarının Ege'nin hangi bölgelerinde yapılacağı konusunun ise "ilgili tüm parametrelerin dikkate alınması için, bu bölgelerin Ekonomi, Dışişleri, Kalkınma ve Çevre bakanlıklarından oluşan dörtlü bir komisyon tarafından belirleneceğini" söyledi.
Türkiye'nin bu konudaki itirazlarıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Hacidakis, "Yunanistan'ın egemenlik haklarından ve bu konuda açıkça tavır almaktan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceğini" söyledi.

Hacidakis, "Araştırmalar, eldeki veriler ve ülkenin öncelikleri göz önüne alınarak yapılacak. Diğer bir deyimle, araştırmalarda petrol bulma olasılığı, çevrenin korunması ve tabii ki dış politika faktörü dikkate alınacak" diye konuştu.

kaynak
http://haber.gazetevatan.com/Yunanistan_Egede_provakasyona_hazirlaniyor______/251974/1/Gundem Mesajı Paylaş

Balistik füzemizide unuttun :)

j 600 YILDIRIM  en yakın Türkiye sınırından Atinaya kolaylıkla ulaşıyor

yunan generaller alarm vermişler Mesajı Paylaş




Sınırlardaki tehlikeli bölgelere İtalyan ve Fransız gemilerini yerleştirdiler ya gaza geldiler...








Mesajı Paylaş


Ben Orta Asya'dan türeyen Anadolu'da büyüyen Avrupa içlerine yürüyen Türküm...

Yunanistan basbakani Kostas Karamanlis ani bir karar ile Yunan genelkurmay baskani Grapsas yerine hava kuvvetleri komutani John Giagos'u atadi.

Bu ani degisikligin en buyuk etkeni Ege'deki Turk ucuslari. Bakalim Giagos daha disli mi cikacak, yoksa o da mi dislerini avucuna alacak  ;D Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz