Türk - Yunan İlişkileri

Başlatan Þahinbey, 02 Temmuz 2009, 14:41:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pist tahrip bombalarinda envanterimiz zengin. Sadece BLU 107 Durandal II´ler Yunanistana yeter de artar da. Mesajı Paylaş

Nebin şöyle güzel bir özelliği daha var. Öncül delicisinden sonra parçacık etkisi var. Yani diyelimki biz bunu attık çok uzak mesafeden 28-30 km'den kgk vasıtasıyla. İns +gps'de 6 metre şaşma varki koca hangarı vurur her türlü ama diyelimki vurmadı. Yarı açık hangarın ön ve arkasına düştüğü an parçacık etkisi ile yakıt tankları ve mühimmatları patlatma şansı en kötü personeli öldürme şansı var. Mesajı Paylaş
Savaş Var Denildiğinde Biz;


 Ege Denizi'nin ortasına bir SİHA üssü kurmaya hazırlanan Atina yönetimi, Türkiye'nin çıkışına yanıt verdi ve adaların silahsızlandırılmayacağını ilan etti. >>  https://www.milliyet.com.tr/galeri/son-dakika-yunan-medyasi-duyurdu-egede-sular-kayniyor-6391103/4 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Harita ve üslere bakmakta fayda var.
Hava üssü olmayıp gerektiğinde kullanılabilecek sivil ulaşım pistlerini de katarsak bayağı hedef var.

Uçak ile güdümlü füzelerin dışında Harop tarzı teyyitli nokta pist imhası ve kirletmesi yapabilecek sistemlere de lazım.

Mesajı Paylaş
DÜNYADA BÜTÜN GERCEKLER 3 MERHALEDEN GECER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

 Ege denizinde Lozan, ve Paris anlasmalarina karsin , Yunanistan tarafindan gayri mesru olarak silahlandirilmakta oldugu. Yine Ege denizi icerisinde bulunan ve ozellikle kiyilarimiza cok yakin olan statusu belirtilmemis olan adaciklar ,kayaliklarin ozellikle son 15-20 yil icerisinde Yunanistan tarafindan hak beyani yaninda oldu bittiler ile bu noktalari kendi egemenligi altinda oldugunu gosterme falliyetlerinde artis olmasina ragmen Konu gorsel ve yazili medyamizda pek layikinca yer bulmamaktadir. Bu konularile ilgili  malesef bir takim kisik sesdennerede ise  zoraki yapilmakta oldugunu dusundugum protestolarimizdan  oteye gecmiyor. " Yani bu konular ilgili elle tutulur gercek elle tutulur bir politika izlemekte oldugumuz pek dusunmuyorum"
Yunanistan ile Egede yasamakta oldugumuz ,bu sorunlar yaninda ,kita sahanligi ,hava sahasi,FIR hatti arama kurtama SAR ile ilgili bircok sorunumuz mevcut. Yunanistan ile ayni zamanda Akdenizde Meis adasi  ,MEB sinirlari konusunda da sorunlar yasamaktayiz.
Ancak yunanistan butun bu adimlarini bir strateji cercevesinde her iki denizde de bize karsi kormadan ,cekinmeden atmakta israr etmektedir . " Ege ,Akdeniz" Bu da gosteriyor ki Yunanistanin hamlelerini etkisiz kilmakta veya bu israrci tutumundan vazgecirememiz nedeni ile ya uygulamakta oldugumuz planlarimizda yetersiz ya da konuya yeterince ilgi gosteremedigimiz sonucu ortaya cikiyor.
Peki Yunanistan bizden cok daha mi akilli ki boyle politikalari gelistirip kendisinden her cihette daha buyuk ve guclu olan Turkiye Cumhuriyetine karsin kafa tuatabilmekte .  Hemen isin kolayina kacip ama Bati AB ,ABD onlari seviyor destekliyor diyecek olanlar mevcut. " Evet bu dogru bir tesbit ama peki bizler yapmamiz gerekenleri dogru ve zamaninda yapiyormuyuz sorusunu da kendimize sormamiz gerekli oldugu kanisindayim. Yunanistan her zaman kendisine arka cikacak ulkeler bulabiliyorsa bizler nicin bulamiyoruz ve hep yalniziz hatta yalniz kalabilmek icin de fazlasi ile calisiyoruz. "  Sanirim Ege ve Akdeniz politikamizi gozden gecirme zamani coktan geldi geciyor zaman aleyhimize islemekte oldugu kesin, ulke olarak bir cok sorunlar yumagi icerisindeyiz bir gercek ve dusmanlarimiz ,hasimlarimiz hep bu zayif oldugumuzu dusundukleri zamanlari kollamaktalar  sanirim silkelenip kendimize gelip ,uykudan uyanma zamani geldi.

Yapmamiz gerekenleri de artik uzmanlar ve bizi yonetenler dusunsun aksi halde onlara ne gerek var ;)
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: OKÇULAR - 28 Aralık 2020, 12:41:11
Harita ve üslere bakmakta fayda var.
Hava üssü olmayıp gerektiğinde kullanılabilecek sivil ulaşım pistlerini de katarsak bayağı hedef var.

Uçak ile güdümlü füzelerin dışında Harop tarzı teyyitli nokta pist imhası ve kirletmesi yapabilecek sistemlere de lazım.



Hava Üslerinin kirletilmesi, taktik sahada son derece önemli olup bünyesinde savaş kazandıracak özellikler barındırıyor. Yalnız burada istihbaratın çok büyük önemi var. Formüla-1 yarışlarındaymış gibi saniyelerin hesabı yapmak gerekiyor. Başarıyla uygulanırsa, Almanların Blitzkrieg (Yıldırım Harbi' ne) rahmet okutacak süratte, hatta ışık hızında savaş kazanmaya sebep olabilir. Taktik başarıyla uygulanırsa, savaş en çok yarım saat içinde neticeye kavuşturulur. 

Bunun için yüzlerce Bora/D füzesine ihtiyacımız olacak. Ve füzelerin savaş başlamadan dakikalar önce ateşlemeye hazır hale getirilmesi gerekir. Burada karar vericilere büyük görev düşüyor. İstihbarat birimlerinden gelen veriler etraflıca kıymetlendirilip, savaşı başlatılmasına karar verilmiş olması gerekir. Çünkü bu iş saniyelik iş. Füzeler ilk ateşlendiğinde en fazla 5-10 dakika içinde hedefine ulaşacaktır. Belki o kadar bile sürmeyecek...! O nedenle bunun hesabının çok iyi yapılması lazım. Tırmandırma siyasetinden sonra, iplerin saniyeler içinde kopartılarak füzelerin ateşlenmesi lazım. Hiç tereddüt edilmemesi lazım... En ufak tereddütte operasyon başarısız olur. Bu şekilde 200 küsur Yunan savaş uçağı yerde çok rahat imha edebiliriz. Zaten ondan sonrası çerezlik... Aynen Karabağ savaşında olduğu gibi, evde çekirdek çitleyerek Yunan mevzilerinin vurulma sahnelerini izleriz. Mesajı Paylaş

Yunanistan'ın İyon Denizi'nde kara sularını 12 mile çıkarma kararına itiraz eden kıyı ülkesi hiç yok mu? Arnavutluk, İtalya ne diyor ki bu işe...?
Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: serkan1976 - 28 Aralık 2020, 17:25:50
Yunanistan'ın İyon Denizi'nde kara sularını 12 mile çıkarma kararına itiraz eden kıyı ülkesi hiç yok mu? Arnavutluk, İtalya ne diyor ki bu işe...?

Italyan hukumetinin bu konuda karsi bir tutumu mevcut degil . Arnavut hukumeti de konuya karsi olmamakle birlikte  Yunanistanin Corfu adasi Arnavutluk acisindan bir sorun yasanip yasanilmayacagi Arnavut parlemontosunda gunde geldi ancak sorun teskil edilmeyecegine ikna oldular. Mesajı Paylaş

Yunan tahriği yeni yılda da sürdü.
Yunanistan, Ege adalarındaki tahrikini, yılbaşında da sürdürdü.
Yunan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros yılın son gününde Akdeniz'deki Girit, Kerpe (Karpathos) ile Antalya'nın Kaş ilçesine 1.8 mil uzaklıktaki Kızılhisarlı (Meis) ve Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gümüşlük Mahallesi açıklarındaki Kardak Kayalıkları'na sadece 2 mil uzaklıktaki Kalalimnos Adası'ndaki askeri birlikleri ziyaret etti.

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/yunan-tahrigi-yeni-yilda-da-surdu-6194763/

Tek amaçları Türkiye'yi işgal.
Yunanistan'ın 'gayri askeri statüde ve silahsız olması' gereken adalara asker ve silah yığdığını hatırlatan Cihat Yaycı, "Türkiye'nin zayıf anında Batı Anadolu'yu ele geçirmenin peşindeler" dedi.

Yunanistan, 1923 Lozan ve 1947 Paris antlaşmaları gereği "Gayri askeri statüde ve silahsız olması" koşuluyla devredilen adaları, adım adım askerlerini yerleştirdi ve silahlandırdı. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski kurmay Başkanı emekli Tümamiral Cihat Yaycı, "Bu adaların silahlandırılması ve askerleştirilmesinin tek amacı vardır, Türkiye'yi tehdittir. Yani, Türkiye'nin zayıf bir anında, dibimizdeki, taş atım mesafesindeki bu adalardan Türkiye'ye taarruz etmek, 1922'de Atatürk'ün sayesinde başaramadıkları Megali İdea (Büyük ideal) çerçevesinde Batı Anadolu'yu ele geçirmektir" dedi. Cihat Yaycı, şunları kaydetti:

Yunanistan, 23 adanın tamamında bu statüyü bozdu. Normalde bir müfreze jandarma kuvveti asayişi için bulundurabilir. Bunlar da omuzda taşınan tüfek ya da belde taşınan tabanca dışında bir şey bulunduramaz. Gayri askeri statü, çok kuvvetli bir statü.  Havaalanı yaparsanız gayri askeri statüyü bozarsınız ama silahsızlandırılmış statüyü bozmazsınız. Savaş uçağı, hava sahasından geçerse gayri askeri statüyü bozar ama silahlandırılmış statüyü bozmaz. Bir askeri gemi, bu adalara liman ziyareti yaparsa, silahsızlandırılmayı bozmaz. Ama gayri askeri statüyü bozar. Silahsızlaştırılmış bir adaya bir tugay asker koyabilirsiniz. Ama gayri askeri statüdeki bir adaya koyamazsınız.

GAYRİ ASKERİ STATÜ

Türkiye hiçbir zaman bu adalara yönelik bir tehditte, taarruzda, ele geçirme faaliyetinde bulunmamıştır. Diğer yandan, Adalar denizinde Yunanistan'ın karşısında Türkiye'den başka devlet de yoktur. O zaman bu adaların silahlandırılması ve askerleştirilmesinin amacı, Yunanistan'ın meşru müdafaa teziyle açıklanması mümkün değildir. Çünkü, Türkiye'nin herhangi bir faaliyeti söz konusu olmamıştır.
Türkiye, Yunanistan'ın saldırganlığını anlatmalı

Cihat Yaycı, Türkiye'nin Yunanistan'ın bu hukuk tanımazlığını, saldırganlığını, düşmanlığını, uluslararası kamuoyuna çok ciddi bir kamu diplomasisi yoluyla belgeleriyle anlatması gerektiğini söyledi. Son olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı ile Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın eş zamanlı olarak gayri askeri statü kapsamındaki Limni, Meis, İpsara ve Rodos, EGAYDAAK kapsamındaki Gavdos, Kelemez, Karaada, Fener Adası, Ardıççık, Bulamaç ve Eşek Adaları'ndaki askeri birlikleri denetlediğini hatırlatan emekli Tümamiral Cihat Yaycı, şunları kaydetti:

"Yunanistan'ın yaptıkları BM Þartı'nın yanı sıra Lozan ve Paris Barış antlaşmalarının da açık bir ihlalidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu adaların askerden ve silahtan arındırılmasını talep etmeli, her türlü hukuki-diplomatik girişimlerde zaman geçirmeden bulunmalıdır."

https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/tek-amaclari-turkiyeyi-isgal-6194775/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber Mesajı Paylaş

#1159
Yunanistan' ın silahlanma politikası, bizler açısından endişe verecek seviyelere ulaşabilir. Çünkü kendileri silahlanmıyor, resmen diğer ülkeler tarafından silahlandırılıyorlar. Özellikle Fransızların gayreti Türkiye açısından can sıkıcı noktaya ulaşabilir. Özellikle Rafale hamlesi, bizleri yeni arayışlara itecek miş gibi görünüyor.

Amerika' nın Caatsa yaptırımlarından sonra; Amerika' dan uçak almak neredeyse imkansız hale geldi. O açıdan ABD' den ne F-16V ne de F-15EX alabileceğimizi hiç zannetmiyorum. Zaten verseler bile belki de biz almayacağız! ABD, Türk milleti için artık güvenilmez bir devlettir.

Fransa desek...! konuşmaya bile değmez. Hiç kendimizi yormayalım.

Son dönemde EF-Typhoon seçeneği konusunda çokça spekülasyon yapıldı. Harbe hazırlık oranının düşün olduğundan tutun da , yerli mühimmatlara olan uyumsuzluğa kadar pek çok dezavantajdan bahsediliyor. Ayrıca Yunanistan' ın Rafale hamlesine karşılık gelecek seçeneğin EF- Tranche 3 veya 4 olabileceği; ancak mevcut durumda Türkiye' nin kullanılmış Tranche 3 almasının mümkün olmadığı, Tranche 4' ü de zaten daha üretmediklerinden bahisle Yunanlar hayli şımarmış görünüyor. En geç 2023 yılında Yunanistan' ın dengeleri değiştireceğinden bahsederek kendilerini sanal ortamda tatmin ediyorlar.

Bu durumda Türkiye' ye iki seçenek kalıyor... Ya Rus SU-35' e yükleneceğiz yada Çin' in kapısını çalacağız.

SU-35 çözümünün Türkiye açısından uygun olmadığını herkes kabul ediyor. Ne sistem uyuyor ne mühimmat uyuyor... Fakat Çin konusunda çeşitli görüşler var. Bazı Yunan sayfalarında bu tarz haberlere denk geldim. Translate' den anladığım kadarıyla; Türkiye-Çin yakınlaşmasından endişe ettikleri anlaşılıyor. Þayet Türkiye, Uygurlar konusunda yumuşak davranırsa Çin' in Türkiye' ye bir güzellik yapabileceğinden bahsediyorlar. Benimde uzun zamandan dikkatimi çeken JF-31 çözümü; Çin' in Türkiye' ye yapacağı güzellik olabilir. Bakarsın kaynak kodlarını da verirler! Zaten çaldıkları, kopyaladıkları bir ürün... Gerekirse Amerika' dan bir daha çalar!

Fakat her halükarda Yunan Rafale hamlesine bir karşılığın verilmesi gerekiyor. Yunanlar ciddi anlamda havaya girmiş durumda. Kendilerini Herkül zannetmeye başladılar. Mesajı Paylaş


Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz