Enerji bağımsızlığı

Başlatan SH, 25 Kasım 2024, 12:29:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ben konuyu yanlış anladım kusura bakma konuyu daha iyi okuyup yazmam gerekirdi daha önceki tartışmalara kaydı aklım

Kürtlere bırakılmasın diyorsun sen ben Amarika filan petrol için oralarda dolap çeviriyor diyorsun gibi anladım
Kürtlere bırakılmasın tabiki o anlamda o paralar büyük paralar
Ama ülkeleri ihya edecek anlamda küçük paralar yani amarika o petrol odaklı planlarını yapmıyor Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Alıntı yapılan: putty - 10 Ocak 2025, 23:04:25Ben konuyu yanlış anladım kusura bakma konuyu daha iyi okuyup yazmam gerekirdi daha önceki tartışmalara kaydı aklım

Kürtlere bırakılmasın diyorsun sen ben Amarika filan petrol için oralarda dolap çeviriyor diyorsun gibi anladım
Kürtlere bırakılmasın tabiki o anlamda o paralar büyük paralar
Ama ülkeleri ihya edecek anlamda küçük paralar yani amarika o petrol odaklı planlarını yapmıyor

Abi orada eminim ki İsrail'in menfaatlerinden daha önce o paranın bizim elimize geçmemesi endişesi var. Enerji bağımsızlığını sağlamamız için böyle 10 tane coğrafyada 100 bin varil payımızı alsak olayı çözeceğiz. Libya, Somali, Suriye, Senegal falan derken bir bakmışsın 400-500 bin varili bulmuşsun. Olmayacak iş değil. Yeterki siyasi irade şimdiki gibi bu işi ciddiye alıp, hayat meselesi olarak baksın. Mesajı Paylaş

2025 Ocak ayı itibari ile hem petrol üretimi ve doğalgaz üretimi %15 seviyesine gelmiş.

Totalde ortalamaya vurursak günlük toplam 150 bin varil ham petrol ve   20 milyon m3 doğalgaz üretimimiz mevcut durumda şuan.

Mesajı Paylaş

2024 yılında üretilen enerjinin kaynaklara göre dağılımı.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: TolgaHM - 31 Ocak 2025, 11:48:102025 Ocak ayı itibari ile hem petrol üretimi ve doğalgaz üretimi %15 seviyesine gelmiş.

Totalde ortalamaya vurursak günlük toplam 150 bin varil ham petrol ve   20 milyon m3 doğalgaz üretimimiz mevcut durumda şuan.

2024 Aralık ayında 170 bin varildeydik. Türkiye dışında yani Irak, Azerbaycan falan 40 bin varil civarı. Bunlarla beraber 170 bin.

Benim nacizene düşüncem:

- Şu anda bilinen başka büyük bir rezerv yok.
- Elimizdeki alanları büyütüp oradan maksimum sayıya gelmek istiyoruz. Doğalgazda 40M metreküp günlük ve Gabar'da 100 bin varil.
- Ülke dışındaki alanları genişletmek istiyoruz. Somali, Libya bunların içinde ilk hedef.

Kimse hedef vermiyor ama benim umudum bu sene 12M metreküp doğalgaz ve 250 bin varil petrol. Mesajı Paylaş

Biliyorsunuz Somali ye gemi yolladık oradan inşallah 100 milyar varil rezerv bulacağız Norveç gibi petrol zengini ülke olacağız ben buna inanıyorum. Petrolü yurt içinden yurt dışından bulma fark etmiyor ikisi de bizim yataklarımız gibi oluyor. Bunun dışında Karadeniz'de daha yeni başladık aramalara Rize de denizden petrol sızıyor burası böyle bir saha. Hazar ın petrolleri bir asırdır aranıyor daha hala büyük yataklar bulunuyor. Bizim Karadeniz'de artık aramaya gerek yok dememiz için bu performansla beş yüz yıl durmadan aramamız lazım. Karadeniz çok umut vadeden bir saha. Hatta Güneydoğuda bile daha umutlar bitmedi buranın bile daha derine daha çok sayıda arama potansiyelleri var. Kanadalı firma bizim hep deldiğimiz yerlerde Trakya'da en derine inerek ciddi gaz buldu bu arama denen şeyin birde daha derini var. Üç beş milyar varil kırıkların arasında hapsolmuş petroller var mutlaka güneydoğuda bile. Güneydoğu aslında büyük bir petrol sahası ama kırıklar yüzünden uçmuş gitmiş zifti kalmış ama bir yerlerde sıkışıp hapsolan da illa vardır Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz