E-190 Uçak kazası

Başlatan serkan1976, 25 Aralık 2024, 18:08:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

https://x.com/HavaSosyalMedya/status/1871836015994024045

Bakü-Grozni seferi yapan Azerbaycan havayollarına ait yolcu uçağı düştü....

Uçağın düşmeden önceki son anları 🔴

E190 tipi uçağın, hızla irtifa kaybettiği ve pilotların son ana kadar irtifayı yükseltmeye çalıştıkları görülüyor.

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 625 
  • Sivil Havacılık ve Uzay
  • 13 Yanıtlar

Düşmedi, düşürüldü. Uçağın enkazında şarapnel delikleri tespit edildi. Mesajı Paylaş

Evet Rus pantsir sisteminin vurduğuna dair çok ciddi iddialar var Mesajı Paylaş

Yine Rusya, yine sivil uçak... Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bir de uçak Hazar denizine düşsün deliler yok olsun diye Kazakistan'a döndürülüyor. Mesajı Paylaş

Azerbaycanlı yetkililer, Kazakistan'da düşen Azerbaycan Hava Yolları uçağının, Rus hava savunma sistemi tarafından hedef alındığı iddialarını doğruladı. (AA)

Azerbaycan basınına göre; Pantsir hava savunma füzesi ile vurularak ağır hasar gören uçak, Rusya'ya ait havaalanlarına inmek için 'emergency' ilan etti.

Uçağın, Rus havaalanlarına inişi engellenerek Kazakistan'a yönlendirildi. Ayrıca, uçağa seyrüsefer elektronik-harp uygulandı.

Euronews'e konuşan Azerbaycan hükümeti kaynakları:

▪️Pilotların acil iniş taleplerine rağmen hasarlı Azerbaycan uçağının Rusya'daki hiçbir havalimanına inmesine izin verilmedi.

▪️Uçağın Hazar Denizi üzerinden Kazakistan'ın Aktau kentine doğru uçması emredildi.

"Rusya Hava Savunma Sistemləri, Ukrayna İHA'larını düşürməyə çalışırmış."

Yüzsüz Putin bu olayı Ukrayna'ya yamamaya çalışır...
Mesajı Paylaş

Ben E-190 Azal ucaginin dusurulmesi konusunda yapilmis olan paylasimlari goz ardi etmemek kaydi ile farkli dusunuyorum.

Oncelikle Azerbaycan ile RF arasinda herhangi bir husumet yoktur bilakis Azerbaycan devletinin RF ile iliskileri yuksek ve ileri duzeydedir.Bu nedenle sayet dusurulme olayi RF tarafindan da gerceklestirilmis olsa da bunun kasitli oldugunu dusunmuyorum ki boyle bir iddiayi da paylasan olmadi.

Dusurulen Azal E-190, ucaginin Grozni kentine ilk ucusu degildi yani bu tarifeli bir sefer idi baska bir degisle Grozni havalimani boyle bir ucusun gerceklesecegini nceden bilmekte idi hali ile RF bolgedeki komutanliginin da bu bilgiye ilk elden sahip olmasi gerekliligi ortaya cikiyor. 

Dusen Ucak Bakuden kalkmadan once Grozni hava limanina ucusun o gunku tarifeli seferin gerceklestirilecegi bilgisionceden iletilmis olmasi gerekir. Ucak Bakuden kalktiktan sonra ise Grozni hava limanina ilgili tarifeli sefer kalkti diye teyit gecilmesi lazim.

Dusen ucagin hangi rotayi ve yukseklikte seyredeceggi her iki havalimani kalkis oncesinde kuleler arasinda bilgi paylasimi yapilir. Ilgili Azal ucagi Azerbaycan hava sahasini terk ederken Grozni hava trafik kontrolonu gecer ve tekrardan irtifa ve rota bilgilendirmesi alir. Unut mayalim ki bu ucakta Transponder mevcut yani bunun sivil bir ucak oldugu rahatca anlasilabilmesi lazim.

Ucak Elektroni karisima ugratilmis olabilir ve  Transponder devre disi veya baska echo ve tanitim yapmis olabilir. Boyle bir durumda RF hava savunma birlikleri yaniltilmis olabilir. Bunu gerceklestirebilecek teknoloji ve devletler mevcut. RF hava savunma birlikleri biriminin kendisi bir EH karistirmaya maruz kalmis olabilir . Son olarak ise RF Hava savunma birimi RF karist goruslu kisiler kontrolune gecirilmis olabilir.Son olarak ise arkadaslarin paylasmis olduklari uzere RF olayin her asamasinda hatalar zinciri yapmistir.

Boyle bir elim olay sonrasi RF kucuk dusurmek veya suclamak kimlere yarayabilir onu da hesaba katmakta yara vardir.

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: metin62 - 26 Aralık 2024, 20:37:11Ucak Elektroni karisima ugratilmis olabilir ve  Transponder devre disi veya baska echo ve tanitim yapmis olabilir. Boyle bir durumda RF hava savunma birlikleri yaniltilmis olabilir. Bunu gerceklestirebilecek teknoloji ve devletler mevcut. RF hava savunma birlikleri biriminin kendisi bir EH karistirmaya maruz kalmis olabilir . Son olarak ise RF Hava savunma birimi RF karist goruslu kisiler kontrolune gecirilmis olabilir.Son olarak ise arkadaslarin paylasmis olduklari uzere RF olayin her asamasinda hatalar zinciri yapmistir.

Boyle bir elim olay sonrasi RF kucuk dusurmek veya suclamak kimlere yarayabilir onu da hesaba katmakta yara vardir.

Geç hocam geç onları bir kalemde! Hepsi doğru olsa bile (ki %99.99999999999999 doğru değil) uçağın acil inişine izin vermediler. Bu başlı başına suç.

Savunmayınız bana kâtil rusları!! Mesajı Paylaş

en vahim iddaa uçağın acil inişine izin verilmemesi. bunun izahatı olamaz. pilot zaten iniş izni istemiş. karıştırma vs ne olduysa oldu pilot iletişime geçtiyse neden hatayı devam ettiriyorsun. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz