İnternet kabloları ile imkansızı başardılar

Başlatan tumucin, 03 Ocak 2025, 19:19:04

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Northwestern Üniversitesi'nden mühendisler, internet kabloları üzerinden kuantum ışınlanmasını gerçekleştirmeyi başardı. Bu çığır açan deney, bilgiyi anında ve mesafeden bağımsız bir şekilde iletmenin yolunu açtı

Fiberoptik kablo altyapısı kullanılarak gerçekleştirilen deney, kuantum iletişiminde yeni bir dönemin habercisi olarak değerlendiriliyor. Araştırma ekibi, kuantum dolanıklık adı verilen bir olguyu temel alarak, bilgi parçacıklarını fiziksel mesafe olmaksızın taşımayı başardı.

KUANTUM DALANIKLIK VE IŞINLANMA NEDİR?
Kuantum dolanıklık, iki parçacığın durumlarının birbirine bağlı olduğu ve biri üzerinde yapılan ölçümün diğerini anında etkilediği bir olgu olarak tanımlanıyor. Bu durum, klasik iletişim yöntemlerinin ötesine geçen bir hız ve verimlilik sunuyor.

Klasik internet trafiği, milyonlarca ışık parçacığıyla çalışırken kuantum iletişiminde yalnızca bir çift foton kullanılıyor. Bu hassas fotonların yoğun trafikten zarar görmeden iletilebilmesi için, Northwestern Üniversitesi mühendisleri, fotonları daha az parazit alan özel bir ışık dalga boyuna yerleştirdi.

https://www.sozcu.com.tr/internet-kablolari-ile-imkansizi-basardilar-p122195 Mesajı Paylaş
  • Gösterim 179 
  • Sohbet
  • 0 Yanıtlar

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz