M-107 175mm K/M OBÜS Türkiye

Başlatan OKÇULAR, 30 Ocak 2025, 12:36:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ABD den 36 adet tedarik edildi. Atış hızı, boyutları ve mermi dağılımı sebebiyle diğer ülkeler gibi ordumuz tarafından M-110 kıyasla tutulmadı.  09 Kasım 2018 de Hakkari üs bölgesinde top kaması patlaması ile 7 şehit ve 25 yaralı verdiğimiz elim bir hadise gerçekleşti.. Bu sebeple 175mm mühimmat ve M-107 topunun kullanımı ülkemizde durduruldu. İsrail M-107 yi modernize ederek bombacıklı kargo mühimmatıyla 50km+ menzilde etkin bir sistem oluşturdu. Günümüzde hala kullanmakta.

Üretici: ABD
Namlu çapı: 175 mm
Uzunluğu: 11,30 m
Muharebe ağırlığı: 28,3 ton
Yüksekliği: 3,47 m
Genişliği: 3,15 m
Yükselme: 0º +65º
Yana dönüş açısı: Sağa ve sola 30º
Mermi ağırlığı: 67 kg HE
Azami menzil: 32,8 km
Atış hızı: 1 mermi/dak.
Hız: 56 km/sa.
Motor: GM, SV-71T, 450 bg / 2300 rpm
Personel: 13

2018 de şehit olan askerimiz 175mm mühimmat önünde.

Mesajı Paylaş
  • Gösterim 211 
  • Kara Araçları Galerisi/ Land Vehicles Galllery
  • 1 Yanıtlar

DÜNYADA BÜTÜN GERÇEKLER 3 MERHALEDEN GEÇER.
1. iLK BAÞLARDA HAFİFE ALINIR ÖNEMSENMEZ
2. ARKASINDAN ÞİDDETLİ BİR DİRENİÞ VE BASKIYA UĞRAR.
3. EN SON TAM BİR DOĞRU OLARAK KABUL EDİLİR..

Hocam çok iyi bir konuya değindiniz. Ben zaten bunu uzun zamandır dile getirmek istiyordum. Fırtına obislerinden hariç bir sürü çeşit Amerikan menşeli yabancı üretim Obüsler var Türk Silahlı kuvvetlerin envanterinde. Onların hakkından ilerisi için ne düşünülüyor? Bunlar bir şekilde modernize edilip tekrar kullanıma alınacaklar mı? Sizin bilginiz ve fikriniz bunda nedir? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz